RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De første detaljene fra «Modern Warfare 2»

(Infinity Ward)
Sist oppdatert:
Bilder og informasjon fra spillmagasinet Game Informer lekker ut i høy hastighet.

Det amerikanske spillmagasinet Game Informer er tydeligvis bladet du skal abonnere på dersom du vil ha de største godbitene først. Spillstudioene har brukt bladet til å slippe detaljer om «Uncharted 2», «Bioshock 2», «Assassin's Creed 2» og i det siste nummeret loves vi en ti siders spesial på «Modern Warfare 2».

Magasinet er allerede i salg i USA, og dermed begynner detaljene og bildene fra spillet å lekke ut på nettet.

BILDENE: Bildene fra Game Informer er lekket ut her .

Fra Russland til Rio

«Modern Warfare 2» følger historien i «Call of Duty 4: Modern Warfare» hvor russiske separatister var en av hovedfiendene. Den nye skurken heter Makarov.

En rekke nettsider og forum poster informasjon om spillet. Kotaku.com skriver at spillet er lagt til noen år etter historien i «Call of Duty 4: Modern Warfare» og at spillerne blant annet vil bekjempe russiske terrortrusler i snødekte landskap.

Ifølge Game Informer vil spillerne i dette oppdraget bli utfordret med lite informasjon og svært dårlige sikt på grunn av en herjende snøstorm. Hovedoppgaven er å sprenge en utpost i luften, men så oppdager du en satelitt og må hente ut informasjon fra denne før ladningene kan plasseres. Den dårlige sikten krever at spillerne må bruke infrarøde briller for å se vaktene. Flukten foregår, som vi har sett litt av allerede, på snøscootere.

Andre oppdrag foregår i den afghanske jungelen og i storbyen Rio de Janeiro. I Rio skal du finne en våpenhandler, men oppdraget går i vasken og forvandles til kamp med militsen i gater fulle av flyktende sivilister.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Samarbeid i Special Forces

Det skal ikke være en egen samarbeidsmodus (co-op) i enspillerkampanjen, isteden er det implementert en modus kalt Special Forces hvor spillerne kan samarbeid. Modusen skal minne om «Mile High Club» fra «Call of Duty 4».

Special Forces skal bestå av vriene scenarioer som ikke fikk plass i enspillerdelen. Disse brettene er designet med tanke på at to personer skal spille dem sammen.

Nyhetsbloggen VG247 har satt opp følgende punkter fra GI-artikkelen:

  • Ingen samarbeidsmodus (co-op) i enspillerkampanjen, men enkelte oppdrag som minner om «Mile High Club» fra «Call of Duty 4» vil ha samarbeidsmodus.
  • I vinterdelene av spillet brukes snøkjøretøy for å slippe unna angrep, men det er uklart om spillerne selv kan kjøre snøscooterne og om det i så fall vil være mulig å bruke våpen samtidig. I den korte videoen som nylig ble sluppet fra spillet, ser det ut til at spillerne både kjører og skyter samtidig.
  • Spillet vil oppdatere seg med de nyeste patchene direkte via internett slik at spillerne skal slippe å laste ned manuelt.
  • Spillet har en bildefrekvens på 60 rammer per sekund og skal ha bedre detaljer enn «CoD4».
  • Artikkelen nevner politiskjold, mobile maskingeværtårn og skreddersydde våpen i enspilleren.
  • «Modern Warfare 2» er et lineært spill, men vil være noe mer åpent enn forgjengeren.
  • Det er mulig å bruke sniketaktikker i spillet.
  • Infinity Ward jobber med å fikse problemet i «CoD4» hvor fiendene aldri tok slutt med mindre du beveget deg forbi et bestemt punkt.
  • Enspillerhistorien i «Modern Warfare 2» vil være lengere enn i «Call of Duty 4: Modern Warfare».

Se den nye teaseren til «Modern Warfare 2»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

I den første videoen hørte vi - mer enn vi så - en liten gruppe menn som går inn i en heis og begynner å sette sammen våpen. Når heisdørene går opp hører man en person si «husk, ingen russere» før skyting, hyl og skrik overtar lydbildet.

«Modern Warfare 2» slippes til PS3, Xbox 360 og PC den 10. november. Les mer om spillet på detaljsiden for «Modern Warfare 2».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere