RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De første svenskene hjemme fra Israel

Sist oppdatert:
Göteborg (NTB-TT): Forfatter Henning Mankell og riksdagsrepresentant Mehmet Kaplan kom tirsdag kveld hjem til Sverige, nesten to døgn etter den israelske militæraksjonen i Middelhavet.

Mankell og Kaplan, som er folkevalgt for Miljøpartiet i den svenske riksdagen, er de første av de totalt elleve svenskene som siden mandag morgen har blitt holdt i israelsk varetekt, som har kommet hjem til Sverige.

Mankell møtte pressen på Landvetter flyplass utenfor Göteborg, mens Kaplan ble ønsket velkommen på Arlanda utenfor Stockholm, tirsdag kveld.

Begge var om bord i den internasjonale hjelpekonvoien som mandag morgen ble bordet av det israelske militæret.

- Hele den fredelige ikkevoldsdemonstrasjonen sank som en sten i Middelhavet da Israel bordet konvoien i internasjonale farvann, tok oss med som gisler og truet med vold, sa Kaplan til de svenske reporterne.

- Det er på tide å innføre sanksjoner mot Israel, sa Mankell, som sa han absolutt ikke angrer på reisen, til tross for den blodige utgangen sammenstøtene mellom aktivister og israelske soldater fikk mandag morgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere