*Nettavisen* Nyheter.

De gir kjærlighet et dårlig rykte

Sommer er tiden for flørt og dating. Her er imidlertid eksempler der det gikk galt.

08.07.05 10:59

Her er mennene som gir kjærlighet et dårlig rykte:

Henry VIII

Snakk om å være kresen. Det 16. århundres engelske konge hadde ingen problemer med å få kvinner, han giftet seg faktisk med seks av dem. Men hvis de mot formodning skulle føde jentebarn istedenfor gutter, dumpet han dem uten å blinke. Andre bare skilte han seg fra, mens de mest uheldige (hans andre kone Anne Boleyn og femte kone Katherine Howard) ble henrettet. Kongen tok tydeligvis uttrykket ”til døden skiller oss ad” litt for bokstavlig.

Donald Trump

Om man kan sette prislapp på kjærlighet, ville Trump sikkert fått rabatt. I stedet for å betale full pris for sin forlovedes (Melania Knauss) 15 karat diamantring, la han kun halve summen frem for juveleren Tony Graff. Dette gikk greit, i bytte mot at sistnevnte fikk fremvise seg på The Apprentice.

Mick Jagger

Det er ikke vanskelig å forstå at sex går hånd i hånd med rock and roll, men når skal denne 61 år gamle rockeren kaste inn håndkleet? Jagger har nå syv barn med fire ulike kvinner, der barnas alder er rangert fra 5 til 24 år. Og damene han dater innimellom barn og koner, er på alder med noen av hans barn.

Tony Soprano

I fem sesonger har vi kunnet se fjernsynets tøffeste fyr være notorisk utro mot sin kone, Carmela. Selv om han sverget ved sine egne unger på at han aldri skulle være det igjen, kan man ha store vanskeligheter med å tro ham.

Justin Timberlake

Vanligvis er det ikke gutta som er de verste sladrehankene, men aldri en regel uten unntak. Etter bruddet med Britney Spears, knuste Justin sistnevntes uskyldsboble, og det foran en hel verden. Han fortalte at hun absolutt ikke var noen uskyldig jomfru, og tvang Britney til å svare for seg kort tid etter.

Matt Damon

Noen blir dumpet per telefon, andre på en post-it, og atter andre igjen når kjærestene deres annonserer det på Oprah. I 1998 valgte Matt, uten engang å ha blitt spurt, å kringkaste for Oprah og hennes 20 millioner seere at hans forhold med Minnie Driver var slutt. Ifølge Driver hadde ikke hun hørt snakk om et brudd før hun selv så det på fjernsynet.

Howard Stern

Stern er selvskreven på en liste som denne. Programlederen på radio som gang på gang har proklamert sitt monogami. Likevel må det sies at han har funnet et smutthull: I sitt morgenshow får han kvinner til å strippe, smøre seg inn med pisket krem og ha to jenter gjøre sitt med hverandre, og dette på direkten foran ham! Snakker om «se, men ikke røre»- mentalitet.

Her er kvinnene som gir kjærlighet et dårlig rykte:

Lorena Bobbitt

Vi tviler ikke på at John Wayne Bobbitt var en dårlig make. Men kanskje Lorena skulle ha søkt om separasjon istedenfor å separere mannen sin fra hans penis med en kjøkkenkniv mens han sov. Hun skyldte på og beskrev hele hendelsen som en ”uimotståelig impuls”.

Celine Dion

Sangfuglen fra Vegas synger kanskje mer om hjerte og smerte enn noen annen popstjerne, men det skal ikke mange høye toner og innlevende ansiktsuttrykk til for å forstå at det hun egentlig er forelsket i er lyden av sin egen stemme.

Liza Minelli

Snakk om skikkelig dårlige valg. Etter tre ekteskap sverget hun å aldri igjen la seg smi i hymens lenker. Løftet varte ikke lenge, og hun giftet seg med produsenten David Gest, kanskje hennes største mistak. Blekket var så vidt tørket på ekteskapsattesten før beskyldninger om det ene og det andre fra begge parter begynte å hagle.

Andrea Dworkin

Den avdøde radikale feministen som skrev at “romantikk er voldtekt packet inn I et meningsfullt utseende”. Ikke akkurat personen man ønsker skal holde tale i et bryllup.

Mary Kay Letourneau

Ikke bare hadde denne lærerinnen sex med en 12 år gammel elev, hun hevder også at hun ikke hadde anelse om at det hun drev med var ulovlig. Hun har uttalt selv, etter å ha sonet i syv og et halvt år i fengsel, at hvis noen hadde fortalt henne at slik atferd er ulovlig, så ville hun aldri gjort det. Nå er de to likevel gift og har to barn sammen. Og han er omsider gammel nok.

Annonsebilag