Gå til sidens hovedinnhold

- De gjorde en fantastisk jobb

Frigitte gisler roser innsatsen til den algeriske hæren.

Nærmere 100 av i alt 132 utenlandske gisler i In Aménas er befridd, meldte det algeriske nyhetsbyrået APS fredag ettermiddag. Rundt 30 utlendinger er fortsatt savnet.

I alt 573 algeriere og rundt 100 utlendinger er befridd, ifølge APS. Dette er langt flere utenlandske involverte enn tidligere antatt. Tallene er ikke bekreftet.

Samtidig med meldingene fikk pressen møte noen av de frigitte gislene. Et intervju med en gruppe britiske menn ble vist på algerisk TV.

- Imponert over hæren
- De gjorde en fantastisk jobb. Jeg er veldig imponert over den algeriske hæren, uttalte en av de frigitte vestlige gislene, en engelskmann etter språket å dømme.

- Jeg er lei meg for de som måtte være skadd i denne episoden, men for min del har det bare vært spennende, sa mannen før han ble fraktet bort i en buss sammen med sine kolleger.

Et annet frigitt gissel - også han engelsk - var også full av ros overfor den algeriske hæren.

- De sørget for å holde oss unna kjeltringene, sa han.

- For å være ærlig, så følte jeg aldri noe utrygghet, sa mannen.

- Tenker på kollegene som er igjen
- Jeg er svært lettet, åpenbart. Vi vet jo ennå ikke hva som har skjedd tilbake på anlegget. Selv om vi selvsagt er glade for å være ute, så er tankene våre hos kollegene som fortsatt befinner seg der, uttalte en mann med skotsk aksent.

- Jeg har aldri vært så lettet som da de kom og fikk oss bort derfra, sa mannen.

Det er uklart hvor mange av utlendingene som ikke er redegjort for, som fortsatt er i fangenskap. Letingen pågår fortsatt ved våtgassanlegget.

En anonym sikkerhetskilde, som APS har snakket med, hevder at militæroperasjonen «reddet hundrevis av liv», og at den avverget en stor katastrofe på gassanlegget, melder NTB.

VIDEO: Se intervju med de frigitte gislene på algerisk TV

HTML EMBED
Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken