RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De grønne reisetipsene

Sist oppdatert:
Se verden med grønne øyne. Klimaendringene gjør økoturisme til årets trend og her har du tipsene.

(SIDE2): Varmerekorder og snømangel gjør at stadig flere tenker miljø i hverdagen. Nå kan også feriedrømmen gjennomføres med god samvittighet.

Les også:

Klimakvoter fra SAS Braathens

Redd verden på ferie

Geoturisme: - Ta ansvar

Antall turister, arrangører og destinasjoner som går for denne grønne ferieformen vil skyte i været, spår ekspertene. Magasinet Forbes trekker frem flere eksempler på miljøbeviste tiltak innen reiseliv.

Aspen er en skidestinasjon i USA som nå satser på fornybare energikilder som vindkraft. Elektriske biler blir stadig oftere et alternativ som leiebil, både fra flyplasser og hos enkelte internasjonale hotellkjeder, som Fairmont. Hos Expedia.com kan reisende gjøre opp for seg ved å legge på en karbondioksid-avgift.

En miljøvennlig ferie kan bety så mye. Bytt gjerne ut flyreisen med et mer miljøvennlig transportmiddel, som fantastiske togreiser. Bli inspirert av The Man in Seat Sixty-One.

For en virkelig økologisk og utholdelig miljøferie er det viktig å handle med stedets lokale geskjefter, som igjen gjør at profitten kommer den lokale økonomien til gode. Er du med på å bevare stedets naturlig habitat, kan opplevelsene nytes uten noen form for dårlig magefølelse.

Her er noen reisetips av den grønne sorten:

Kakum Canopy Walkway, Ghana
Bli kjent med nasjonalparken Kakum oppe fra tretoppene. 300 meter med hengebruer gjør denne uvanlige erfaringen mulig. Bruene og plattformene oppe i trærne gir deg en helt egen oversikt over regnskogens flora og fauna.

I tillegg til andre turister, omgås du her med aper, fugler og fargerike sommerfugler. Her dingler man 30 meter over bakken, så er du redd for høyder er ikke dette ferien for deg.

Pacific Whale Foundation, Hawaii
I Tysfjord i Nordland har du sjansen å se spekkhoggere på nært hold, men på Hawaii har de tatt hvalsafari ett steg videre. Denne organisasjonen har tatt på seg oppgaven med å verne pukkelhvalen. Det gjør de gjennom opplysning og forskning, som igjen er finansiert gjennom turisme. Båtene de bruker, går på biodisel, og er du en ekte entusiast kan du adoptere en hval eller en delfin.

På sommeren følger de pukkelhvalen til kysten av Ecuador, hvor den parer seg og føder. Også her får turistene være med.

Zhangjiajie nasjonalpark, Kina

Reis gjennom grotter og fjelltopper i Kinas første nasjonale skogspark. Området strekker seg over 3600 kvadratkilometer og ligger i Hunan-provinsen. Nasjonalparken er mest kjent for sine pilarer i sandstein og grotten som går under navnet den gule dragen. Her kan turistene gå inn i den 27 kilometer lange grotten.

Breen Perito Moreno, Argentina
Denne massive veggen med is reiser seg opp ved innsjøen Argentino. Hele breen er en del av nasjonalparken Los Glaciares, hvor turister kan få se på nært hold hvordan naturen har formet kloden. Disse enorme massene med is finner du i provinsen i Santa Cruz i Patagonia. Det mest betydningsfulle naturfenomenet i Argentina.

Pingvinekspedisjon, Antarktis
Holder man ut frost og kulde vil ett cruise til Antarktis være en av livets store opplevelser. Etter filmer som «Happy Feet» og «Pingvinenes marsj» er det fint å kunne vandre rundt sammen med dem i deres naturlige miljø. Her finnes det titusenvis av dem bare på øya Paulet, lokalisert ytterst på tuppen av den arktiske halvøyen.

Rafting, Arizona
Grand Canyon blir ikke bedre enn dette. Gjennom en heftig og skummende tur nedover en av elvene får du en opplevelse som ikke bare inkluderer naturfenomener. Her får du også med deg vannfall, sidekløfter og ruiner etter indianere. Nattestid slår man leir under stjernene.

Nyttige lenker:

Responsible Travel

International Centre for Responsible Tourism

Make Travel Fair

Planeta.com – praktisk økoturisme

Green Traveller - forum for reisende

Camping med lokal vri i Frankrike

(Kilder: Forbes/CNN/Guardian/Telegraph)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere