RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De grønne satser på Løvebakken

Bergen (NTB): Miljøpartiet De Grønne har inntatt bystyresalene i landets største byer. Nå står Stortinget for tur. Øyvind Strømmen åpner for å stille som listetopp i Hordaland.

- Nominasjonen er først til høsten, men jeg vurderer det, sier Øyvind Strømmen til Bergens Tidende. Han er mest kjent som ekspert på høyreekstremisme og er flittig brukt av mediene etter terrorhandlingene. Men Strømmen sitter også i landsstyret til Miljøpartiet De Grønne (MDG), som denne helgen avholder sitt landsmøte i Bergen. Stemningen i partiet er optimistisk etter et godt lokalvalg og neste mål er Stortinget i 2013.

- Når Venstre går mot høyre og venstresiden får mer innflytelse i SV, er rommet for rendyrking av miljøsaken større, sier Strømmen.

Velgerne sendte i fjor partiets folkevalgte inn i bystyrene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand, samt en rekke andre kommunestyrer. Optimistene i MDG får støtte fra valgforsker og professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot.

- Vi ser jo at de er kommet inn i alle de store byene i Sør-Norge, sier Aarebrot. Det betyr at de ikke trenger å bryte sperregrensen for å komme inn på Stortinget, men kan vinne direktemandater. De er i angrepsposisjon og de har en talerstol i bystyrer og fylkesting. Det er et gjennombrudd, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

Ferske tall fra meningsmålingsinstituttet InFact gir næring til optimismen. Partiet får ikke mer enn 1,3 prosent, men i hovedstaden er tallet fire prosent, noe som ville gitt et mandat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere