RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De Grønne vil forhandle med Ap og SV i Oslo


1. kandidat Lan Marie Nguyen Berg.
1. kandidat Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne (MDG) går i forhandlinger med Ap og SV om byrådsmakt i Oslo.

En del av vurderingen var at den politiske avstanden til Frp er for stor.

- Vi tror SVs miljøengasjement og Aps vilje til å komme oss i møte er et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene, sier De Grønnes listetopp i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.

Ingen blokk

MDG insisterer på å være et blokkuavhengig parti. Etter valget har det blitt gjennomført samtaler og sonderinger med de andre partiene, før forhandlingsutvalget torsdag ettermiddag landet på å innlede forhandlinger med venstresiden.

Lan Berg sier at beslutningen er basert på samtalene, partiprogrammene og partienes innsats i bystyret.

– Basert på dette og de mulige konstellasjonene i det nye bystyret var det mest naturlig å innlede samtaler med Ap og SV, sier Lan Berg i en pressemelding fra MDG.

Umulig med Frp

Listetoppen understreker at selv om De Grønne nå innleder forhandlinger med Ap og SV, så har det vært gode samtaler med Høyre, Venstre og KrF. Utfordringen var at en slik blokk også ville vært avhengig av Frps stemmer i bystyret.

– Både miljøpolitisk og i sosiale spørsmål er Carl I. Hagen og Frp et parti det er krevende for oss å samarbeide med, sier Nguyen Berg.

Forhandlingsutvalget for MDG i Oslo består av Ngyen Berg, Oslo-leder Torkil Vederhus, bystyrerepresentant Harald Nissen, og tidligere nasjonal talsperson Hanna E. Marcussen. (©NTB)

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson og ordførerkandidat Shoaib Sultan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere