SV får tre mandater og en oppslutning på 9,5 prosent i Oslo, mens Rødt får 3,7 prosent og er inne med ett mandat på meningsmålingen i Klassekampen tirsdag. I tillegg kommer blokkuavhengige Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, inn på Stortinget i og med at partiet tar 7,6 prosent av stemmene i hovedstaden.

Venstresiden i Oslo kaprer plasser på bekostning av blant annet Kristelig Folkeparti. Nestleder Hans Olav Syversen hadde røket ut hvis målingen var valgresultat.

Les også: 28,2 prosent for både Høyre og Ap

Høyre mest fram
Høyre går imidlertid mest fram på målingen – som sammenligner oppslutning nå med valgresultatet for fire år siden – og får 31,7 prosent (+10,1 prosentpoeng). Ap går mest tilbake, med 9,5 prosentpoeng, og får 25,5 prosents oppslutning, tett etterfulgt av Frp, som får 10,4 prosents oppslutning etter en tilbakegang på 7,2 prosentpoeng.

Heller ikke denne gangen klarer Senterpartiet å samle nok oppslutning til å få en plass på Oslo-benken.

Jevnstore på VG-måling
På en meningsmåling Infact har gjort for VG tirsdag ligger Arbeiderpartiet og Høyre ligger side om side idet partiene svinger inn på oppløpet i valgkampen.

Både Jens Stoltenberg og Erna Solberg har 28,2 prosent av velgerne i ryggen denne meningsmålingen. Oppslutningen gir Arbeiderpartiet og Høyre 50 stortingsmandater hver, men der er det også slutt på likhetene.

For Høyres allierte gjør det alle bra på målingen InFact har gjennomført. Fremskrittspartiet får 14,4 prosent (-0,4 prosentpoeng), Venstre 5,7 prosent (-1,4 prosentpoeng) og Kristelig Folkeparti får 6,2 prosent (+0,4 prosentpoeng) og sikrer derfor solid stortingsflertall med 97 mandater.

SV har fortsatt sperregrensen truende nær, men kan føle seg litt tryggere etter en framgang på 0,7 prosentpoeng til 4,8 prosent siden mandagens måling. Senterpartiet ligger stabilt på 5,3 prosent (-0,1 prosentpoeng) og bidrar ikke nok til at de rødgrønne i realiteten kan hevde seg. Tirsdagens måling fra Infact gir de rødgrønne bare 68 mandater. Rødt er inne med ett mandat.

Da hjelper det lite at Miljøpartiet De Grønne er inne med tre mandater med en oppslutning på 3,8 prosent. Dagens opposisjonspartier er så store at MDG er skjøvet ned fra vippen. (©NTB)

Les også:

VALG 2013: Følg vår liveblogg om valgkampen og delta med #Valg13

HTML EMBED