RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De harde reisemålene

Amerikanerne er glad i å reise, men noen land er det ikke så enkelt å komme seg inn i.

(SIDE2): Det er magasinet Forbes har plukket ut sju av de tøffeste destinasjonene å dra på ferie. Her er det ikke bare vanskelig å komme seg rundt, men bare det å komme inn i landet er en prøvelse.

Spesielle opplevelser

«Ingenting er umulig», men en tøff og vanskelig reiserute kommer til å koste deg dyrt. Uansett om det er et kommuniststyre, en streng islamistisk stat eller en øde øygruppe som står for tur, blir gjerne ferien eksklusiv.

Det er destinasjoner som Antarktis, Butan, Cuba, Galápagosøyene, Libya, Burma og Nord-Korea som magasinet har tatt en nærmere titt på.

Her er det ikke flotte hotell eller store shoppingmuligheter som lokker turistene, men heller en helt spesiell kultur og et fantastisk landskap som frister. Strenge og egenrådige krav til innreise gjør også sitt til at turiststrømmen ikke når de store høyder.

Turisme er for flere av disse destinasjonene et nytt begrep, og et lite innslipp av gjester gir først og fremst tilgang på utenlandsk valuta. Kostnadene i selve landet er ofte ikke de største, men turoperatørene tar seg veldig godt betalt. Ofte samarbeider de med ustabile myndigheter for å bistå reisende som hele tiden søker mer eksotisk reisemål.

Moderne oppdagere

- Mange mennesker liker tanken på å være den første til å oppdage et nytt område, sier Tom Armstrong fra Tauck World Discovery til Forbes.

De ferierende ser på sine nyeste reisemål som et trofé. I tillegg er utfordringen med å komme inn i landet noe flere lar seg fascinere av.

Tauck planlegger nå en organisert tur til Papua Ny-Guinea, hvor prisen på en 15 dagers tur kommer på rundt 70.000 norske kroner. Dagens «oppdagere» er villig til å betale for helt nye opplevelser.

Les også:Hit drar tøffingene

Les mer om ferie og reise her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere