*Nettavisen* Nyheter.

De heiteste spillene i 2007

Vi har tatt en titt på kalenderen satt store røde kryss ved spillene vi gleder oss aller mest til. Her er listen.

14.04.07 17:31

(Spillmagasinet): 2007 ligger an til å bli et veldig godt år for spillere, med titler som «Halo 3», «GTA IV», «Age of Conan» og så videre og så videre...

Men det er klart det er noen spill vi gleder oss til mer enn andre. Dette mener vi er de absolutt heiteste spillene for 2007.

Grand Theft Auto IV

Format: PS3, Xbox 360. Sjanger: Action.Slippes: 19. okt. 2007

Det store internettet flommer over av informasjon om «GTA IV» og jo mer vi får vite, jo mer gleder vi oss. Detaljert, stor valgfrihet, vakre Liberty City og masser av meningsløs vold. Dette er vel en av årets beste grunner til å skaffe seg en PS3 eller Xbox 360.

GTA IV 500
GTA IV 500

Halo 3

Format: Xbox 360. Sjanger: Skytespill.Slippes: 4. kvartal 2007

Finnes det noen med en Xbox 360 som ikke gleder seg vilt og hemningsløst til «Halo 3»? Neppe. Forgjengeren ble en braksuksess av de store for Bungie og Microsoft, og nå står Master Chief foran sin siste eventyr kamp.

Halo 3 500
Halo 3 500

Assassin's Creed

Format: PS3, Xbox 360, PC Sjanger: Action.Slippes: 29. sep. 2007

«Assassin's Creed» skapte furore på internett da det ble vist frem for første gang på E3 2006, ikke minst på grunn av all hemmelighetskremmeriet. Nå er en del mer avslørt, og det pirrerer bare mer og mer. Dessuten er det lenge siden det sist dukket opp nytt om spillet, så det er snart på tide, Ubisoft (hint, hint).

Assassin's Creed 500
Assassin's Creed 500

Alan Wake

Format: Xbox 360, PC Sjanger: Action.Slippes: 19. okt. 2007

Det mystiske «Alan Wake» utvikles av våre kjære finner i Remedy, utviklerne bak «Max Payne». Spillet er en psykologisk thriller om suksessforfatteren Alan Wake som trekker seg tilbake til småbyen Bright Falls - som slettes ikke er en by å trekke seg til i med mindre du mener det permanent.

Alan Wake 500
Alan Wake 500

Mass Effect

Format: Xbox 360 Sjanger: Rollespill.Slippes: 28. mai. 2007

«Mass Effect» utvikles av BioWare, folkene bak spill som «Star Wars: Knights of the Old Republic», «Neverwinter Nights» og «Baldur's Gate»-serien, og bare det er grunn nok til å begynne å glede seg. Av de vi har sett fra «Mass Effect» later det til å bli unik historiedrevet spillopplevelse hvor galaksens eksistens står på spill.

Mass Effect 500
Mass Effect 500

Super Mario Galaxy

Format: Wii. Sjanger: Plattform. Slippes: TBA.

«Super Mario Galaxy» er et av spillene til Wii som virkelig fungerer sammen med maskinens spesielle kontroller. Den lubne rørleggeren har aldri vært så lett på foten og hopper fra planet til planet i galaksen på jakt etter nye og spennende oppgaver å løse.

Super Mario Galaxy 500
Super Mario Galaxy 500

BioShock

Format: Xbox 360, PC Sjanger: Skytespill. Slippes: 24. aug. 2007.

«BioShock er skytespill 2.0.» skryter utviklerne av, og vi biter på. Ikke fordi de sier det, men fordi det ser slik ut. I alle fall nesten. Grafikken er rå, historien likeså og vi gleder oss som få. Jada, så...

BioShock 500
BioShock 500

Metal Gear Solid 4

Format: PS3 (og muligens Xbox 360) Sjanger: Action.Slippes: 16. nov. 2007.

Snake er tilbake, og denne gangen er han en gammel krok som ikke klarer å slutte å røyke. Kanskje ikke den perfekte rammen for et actionspill, men det er tross alt Hideo Kojima som står bak, og da blir det bra da.

Metal Gear Solid 4 500
Metal Gear Solid 4 500

Metroid Prime 3: Corruption

Format: Wii. Sjanger: Skytespill.Slippes: TBA.

Nettverksmaskinen til den Galaktiske Føderasjonen, Aurora Unit, er plutselig blitt helt korrupt og selvsagt er det Samus Aran som skal ordne opp i virusproblemet. Det som gjør dette spillet spesielt er Wiis unike kontrollsystem. DU kontrollerer Samus med Nunchuk-kontrollen og sikter med Wii Remote, og vi har all tro på at Nintendo fikser biffen også denne gangen.

Metroid Prime Corruption 500
Metroid Prime Corruption 500

Crysis

Format: PC. Sjanger: Skytespill. Slippes: 13. sep. 2007.

«FarCry» var et bra spill, men med en del åpenbare forbedringsmuligheter. «Crysis» retter på dette, lover utviklerne. Året er 2019 og en asteroide har rammet jorden. Asteroiden skjuler et en grusom hemmelighet, og når invasjonen av jorden begynner må USA inngå uvanlige allianser. I spillet skal du skyte deg gjennom alt fra jungel og øde islandskap til innsiden av romskip, med et fruktbart våpenarsenal. Herlig.

Crysis 500
Crysis 500

Age of Conan: Hyborian Adventures

Format: PC Sjanger: MMORPG.Slippes: 2. nov. 2007.

Betatestingen er i gang, og en imponerende mengde spillere har registrert seg. «Age of Conan» kan bli det nye «World of Warcraft», spillet stiller med en ny teknologi og baserer seg på et kjært og kjent actioneventyr, og vi heier så høyt vi kan på norske Funcom som utvikler spillet.

Age of Conan 500
Age of Conan 500

Unreal Tournament III

Format: PS3, Xbox 360, PC Sjanger: Action.Slippes: 4. kvartal 2007.

«Unreal Tournament 2007» heter nå «Unreal Tournament III» og ligger an til å bli et av de råeste onlineopplevelsene dette året med vass grafikk og avsindige våpen. De av oss som har risikert både jobb og kjæreste på grunn av tidligere turneringer, kjenner en skrekkblandet fryd i magen med tanke på spillet.

Unreal Tournament III 500
Unreal Tournament III 500

Colin McRae: DIRT

Format: PS3, Xbox 360, PC Sjanger: Bilspill.Slippes: 29. juni 2007.

Blant rallyspillentusiaster er kun ett spill som gjelder i år, og det er «Colin McRae: DIRT». Vi har testet fartsmonsteret, og krangler høylydt og daglig om hvem som skal anmelde det. Grom grafikk, en djevelsk skademotor og hårfine manøvrer som belønner de beste kjørerne bær gjøre «DIRT» til en sommerhit.

Colin McRae DIRT 500
Colin McRae DIRT 500

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.