*Nettavisen* Nyheter.

De hemmelige hotellperlene

Det er faktisk mulig å finne sjarmerende og elegante hoteller som ikke koster en formue.

03.08.09 08:15

(LXUS.no) En anerkjent hotellanmelder, som går under pseudonymet Andrew Harper, har i 30 år tipset folk om små luksushoteller gjennom sitt nyhetsbrev ”Hideaway Report”. Ideen kom opp da Harper hadde sett seg lei på at de dyreste hotellene alltid fikk de beste omtalene, og startet så søken etter skjulte hotellskatter.

LES OGSÅ:
Verdens dyreste hotellrom
Årets beste nye hoteller
Hotelldetaljene som imponerer

- For under 300 dollar natten, får du kanskje ikke boblebad eller det nyeste innenfor spa, men du kan få et hotell med sjarm og en ekte følelse av stedet og dets karakter, forteller Harper til Concierge.com.

Med hjelp av Harper har Concierge.com funnet 10 hotellperler som har lavere priser enn andre steder, men ikke lavere standard.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENGELSK STIL: På The Goring i London er all innredning svært typisk engelsk. Foto: Niall Clutton

The Goring, London, Storbritannia

Bare et steinkast unna Buckingham Palace ligger det lille hotellet The Goring. Hotellet har 71 rom, og inneholder verken svømmebasseng eller treningsstudio, men er perfekt dersom du er ute etter en genuin engelsk opplevelse. Stilen er så umoderne at det bikker over til å bli sjarmerende, med krem- og sitronfargete tapeter over malte brystpaneler, bronsefargede damaskgardiner og hodegjerder i mahogni.

Det mest engelske med dette stedet er nok fortsatt maten. Her serveres det klassisk engelsk lunsj med roastbiff og pepperrotsaus, Yorkshire-pudding, stekte poteter og rosenkål. Lunsjen skal visstnok være utsøkt, og med utsikt bort til dronningens hjem skal det godt gjøres å ikke føle seg engelsk i det hele tatt.

Pris: Dobbeltrom fra 2130 kroner

Masseria Torre Coccaro, Puglia, Italia

I et lite skogholt omringet av stengjerder og mandeltrær står et 1600-talls gårdshus og utgjør nå hjertet av hotellet Masseria Torre Coccaro. Gårdshuset var opprinnelig designet for å jage vekk pirater som plyndret i området, men er nå et elegant innredet hotell. Alt man måtte ønske seg av moderne fasiliteter som spa, strandklubb og private boblebad er å finne på hotellet. En ting Herr Harper husker spesielt godt fra oppholdet sitt der var lukten av oliventrekubber som brant på bålet en kald juninatt.

Pris: Dobbeltrom fra 2130 kroner

La Résidence, Hue, Vietnam

Hvis du noen gang er innom byen Hue, men ikke sjekker inn på La Résidence, har du begått en stor feil. Hotellet er som en liten oase langs elven Perfume River, og ligger i et ekstremt flott herskapshus som har tilhørt den tidligere guvernøren.

To nye fløyer omkranser hageområdet og det ekstremt innbydende svømmebassenget. Hotellet har nylig blitt innredet i art deco-stil, og mange av de 122 rommene og suitene har utsikt mot elven. Så etter en lang dag med å gå opp, ned og over urgamle gravkamre og templer er det med stor glede man kan legge seg ned i det avkjølende vannet i hotellets nydelige basseng.

Pris: Dobbeltrom fra 1500 kroner

Madrona Manor, Healdsburg, California, USA

I et av Californias hippeste vindistrikt ligger det lille hotellet Madrona Manor. Huset, som er fra1881, har tidligere vært hjemmet til en velstående forretningsmann. Interiøret i det viktorianske hovedhuset har intrikate pepperkakehus-detaljer og mansardtak, i tillegg til mange sjarmerende gamle gjenstander og interiør.

Hotellets 22 rom er fordelt på fem bygninger, inkludert et gammelt kjerrehus og skolen som en gang underviste barna som bodde på eiendommen.

En ekstra god grunn til å dra til Madrona Manor er hotellets restaurant, som serverer førsteklasses mat. Kokken Jesse Mallgren bruker friske råvarer fra hotellets egen hage, så du skal være helt sikker på at du kun får det ferskeste og beste.

Pris: Rom fra 1400 kroner

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

FIN MAT: På hotellet Madrona Manor får du servert førsteklasses mat med råvarer fra områdets egen hage.

The Alexis Hotel, Seattle, USA

Etter en lang dag med sightseeing i sentrum av Seattle, er det godt at et av byens beste hoteller bare er en liten gåtur unna. Hotellet har akkurat fått en ansiktsløftning til en verdi av 63 millioner kroner og har all grunn til å smile. Rommene er stilig innredet med senger i rustfritt stål og murvegger, mens hele hotellet oser av solid komfort og moderne oppbygging.

Høydepunktet med oppholdet er selvfølgelig vinserveringen de har om ettermiddagen for hotellets gjester. Dette er den perfekte mulighet for folk til å få ned pulsen etter en lang dag i byen, for så å gjøre seg klar til en fantastisk middag på Union.

Pris: Dobbeltrom fra 1900 kroner

Convento De Sao Saturnino, Sintra, Portugal

Kjører du en halvtime fra Lisboa, kommer du til Sintra, som er en av de peneste og mest historiske byene i Portugal. Convento De Sao Saturnino var en gang en forlatt landsby bestående av en helt ustrukturert samling av bygninger i Middelhavsstil, men er nå et fantastisk hotell. Hvert rom er innredet med loppemarkedfunn og kunstgjentander fra hele verden.

På dette stedet vil du sjokkerende nok ikke finne TV, telefon, internett eller air-conditioning, men du vil til gjengjeld få en fantastisk utsikt over havet. Og når du våkner opp om morgenen til måkeskrik, en svak eim av saltvann og en av de vakreste utsiktene som finnes, en grønn dal som trakter seg mot Atlanterhavet, vet du at du har kommet til rett sted.

Pris: Dobbeltrom fra 1500 kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

PRIVAT BASSENG: På Masseria Torre Coccaro i Italia kan du få privat basseng til rommet ditt.

Hotel Particulier Montmartre, Paris, Frankrike

I Paris’ kanskje mest romantiske område, Montmartre, ligger det et lite hotell med fem rom. Huset er fra sent på 1800-tallet og ligger gjemt til i en svært elegant del av Montmartre som ikke mange vet om. Her kommer man seg unna gale folkemengder og inn i en spennende verden av samtidsdesign, samtidig som man kan oppleve lyden av de lokale som spiller boules rett utenfor.

Pris: Juniorsuite fra 3400 kroner

The Inn At Abeja, Walla Walla, Washington, USA

Det første som møter deg når du sjekker inn på denne lille perlen, er et glass med områdets utsøkte rødvin - en god start med andre ord. Akkomoderingen består av fem rustikke hytter og den eneste aktiviteten man kan gjøre på området er en avslappende vinsmaking, som må avtales på forhånd. Dette rolige tilfluktstedet er vanligvis fullt lang tid i forveien, og så populært at reservasjoner for spesielle helger og anledninger tildeles via lotteri.

Pris: Hytter fra 1350 kroner

Gregans Castle Hotel, County Clare, Irland

I et område fullt med kalksteingruver og urgamle ruiner ligger det perfekte tilfluktsstedet Gregans Castle. Selv om navnet sier noe annet, er det ikke et slott, men et grasiøst bondehus fra 1750-tallet som har blitt renovert opp gjennom årene. Store buede vinduer vender ut mot 60 mål med blomsterhager og den flimrende overflaten på bukten Galway Bay.

Som forventet i Irland, er hotellbaren svært vennlig, og veldig velkommen etter en slitsom dag på det mystiske kalksteinsområdet Burren. Så da er den perfekte motgiften til det kalde og fuktige været er en restituerende øl og en hyggelig pause med en livlig prat.

Pris: Dobbeltrom fra 1700 kroner

Hacienda Los Lingues, Colchagua Valley, Chile

Colchagua-dalen er et stadig mer populært vinområde og hotellet Los Lingues har vært eiet av samme familie i over 300 år. Husene stammer fra 1700-tallet, og er topp eksempler på det landlige Chile. Hotellet ligger bare to timer å kjøre sør fra Santiago og består av 18 komfortable innkvarteringsmuligheter.

Det 350 år gamle bruket har møbler med håndlagde utskjæringer, orientalske tepper og gammeldagse bad. Og er man der med sin utkårede, kan man slippe romantikken løs mens man rir langs vinrankene i solnedgangen.

Pris: Dobbeltrom fra 1400 kroner

Se bilder av alle hotellene i bildespesialen øverst på siden!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag