*Nettavisen* Nyheter.

De hissigste virusene

Juli er over, og her er virusene som plaget oss mest.

Kaspersky har igjen laget statistikk over de mest hissige virusene, og i juni var det to virus som stod for nesten halvparten av alle virusangrepene.

Mytob.c stod for 25,32 prosent av alle virusangrep, mens Nyxem.e fikk en seriøs oppsving og hadde hele 24,24 prosent. I juni var andelen til Nyxem.e nesten 17 prosent.

Gammel traver nesten på topp
På tredjeplass finner vi en gammel traver: NetSky.b, som ble oppdaget for første gang 18. februar 2004.

Juli markerte også nærmest slutten for famøse NetSky.q. Dette viruset var den store plageånden i 2004, og var også en av de mest plagsomme i 2005. Nå har viruset fallt helt ut av topp 20-listen.

Ved å studere topplisten er det liten tvil om at det er to virus-serier som virkelig dominerer, NetSky og Mytob. NetSky.b, Mytob.q, NetSky.y, Mytob.u, Mytob.w, Mytob.r, NetSky.x, Mytob.gen og NetSky.af klatrer kraftig denne måneden.

August er en typisk virus-måned
Virusselskapene ruster seg nå opp for store virusangrep i august, som de tre siste årene har vist seg å være svært utsatt for virusangrep, med blant annet MyDoom-varianter i 2004 og Zotob i fjor. Mangel på kjente sikkerhetshull i Windows gjør likevel at redselen for de store utbruddene ikke er like stor i år, melder Kaspersky i en pressemelding.

Under kan du se hele topplisten for virus i juli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Annonsebilag