RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(epa/scanpix)

De høye og pene tjener mest

Sist oppdatert:
Er du høy og pen? Da har du gode muligheter for å gjøre karriere og tjene mye penger.

(SIDE2): Den amerikanske sentralbanken har laget en rapport som ser på sammenhengen mellom folks utseende og deres fremgang i yrkeslivet. Resultatet viser at det lønner seg å være høy og pen, skriver Aftonbladet.

Sjefene for USAs 500 største bedrifter viste seg i gjennomssnitt å være 7,6 centimeter høyere enn gjennomsnittsamerikaneren. Hele 30 prosent av sjefene var minst 188 cm. I hele USA er det bare 3,9 prosent av befolkningen som er så høye.

Men det er ikke bare på sjefsnivå man så forskjellene. Til og med blant mannlige arbeidere steg lønnen med gjennomsnitt 1,8 prosent for hver centimeter. Da har man til og med tatt hensyn til andre faktorer man vet pleier å spille inn, som for eksempel foreldres lønns og utdanningsnivå.

Stygge tjener minst
En annen studie, som også tas opp i rapporten viser at stygge mennesker tjener mindre enn mennesker med normalt utseende. Som igjen tjener mindre enn ekstremt pene mennesker.

Forskerne delte opp mennskene i tre grupper etter utseende, under, over og på gjennomsnittet. Lønnsforskjellene mellom de med utseende på sin side og de mindre pene var så stort som 14 prosent. Det gjaldt alle yrkeskategorier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere