RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Izaro Ibarra Uriarte

De idiotiske bort-forklaringene

Sist oppdatert:
Hva sier du når politiet stopper deg? Les noen av de dummeste bortforklaringene her.

(iBergen.no) Politiet får seg ofte lattermilde øyeblikk etter å ha stoppet bilførere i trafikken. Hva folk kan få seg til å si er noen ganger rett og slett utrolig. Problemet er at det blir så mange gode historier at politiet har vanskeligheter med å huske dem.

Har du en god unnskyldning? Del den med leserne i feltet under.

Men noen av dem kan bare politiet ikke glemme. Her er noen av bidragene som Bergenspolitiet har lagt på minne den siste tiden.

Mann stoppet i rødtlyskontroll:
«Det er første gangen jeg kjører på rødt lys». Det viste seg at mannen hadde fått sertifikatet samme dag.

Tatt i fartskontroll:
«Jeg er helt avhengig av å ha sertifikat. Jeg skal snart kjøre opp» Mannen hadde strøket to ganger til førerprøven.

En mann ble fratatt sertifikatet etter en kontroll på Danmarksplass. Politimannen var akkurat ferdig med å dra gjennom alle lover og regler og spurte om det var noe mer mannen lurte på.
«Ja, det er faktisk en liten ting til. Hva koster månedskortet på buss?»

Mobilkontroll:
En virkelig klassiker er bilistene som blir vinket inn til siden for å ha pratet i mobiltelefon mens de kjører. I stedet for å avslutte samtalen sporenstreks, jabber de videre.

- Det har faktisk hendt flere ganger. Folk blir vinket inn, snakker fremdeles i telefonen, stopper bilen, snakker fremdeles før de avslutter samtalen og ruller ned vinduet for å snakke med oss, forteller politiførstebetjent Jens Kleppe ved trafikkavsnittet.

«Et lite øyeblikk, jeg skal bare snakke med politimannen som har stoppet meg i mobilkontroll her»....

En god gammel fra trafikksjefen Jan Gunnar Bøe til slutt:

- En gang ble en ung dame stoppet for å ha kjørt i 80 i 60-sonen. Den relativt ferske bilisten nektet å vedta boten. Hun mente det var tillatt å kjøre i 80 km/t i venstrefeltet, for det var jo forbikjøringsfeltet. Hva var vitsen med å ha samme fartsgrense i både høyre- og venstrefeltet? Man kunne jo ikke kjøre forbi i 60 km/t når trafikken i høyrefeltet kjørte i samme fart! Nei, det var jo helt ulogisk! Hun var så hardnakket i sin påstand at hun faktisk hadde tenkt å ta saken videre til retten, sier Bøe og humrer godt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere