*Nettavisen* Nyheter.

De kongelige fikk servert brent høy og gran

København (NTB): Det sto litt av hvert på menyen da Danmarks Radio inviterte til festforestilling for dronning Margrethe lørdag kveld. Det gjaldt også for den spiselige biten som ble tilbudt gjestene i pausen.

15.01.12 19:10

I forbindelse med dronningens 40-årsjubileum som monark hadde DR satt sammen en tidsreise i lyd og bilder, basert på det som har skjedd de siste fire tiårene i Danmark. Utvalget var påvirket av den populære dronningens liv. Hun er kjent for å ha en særegen stil, kunstnerisk og eksentrisk, men fremdeles jordnær. Dessuten er hun glad i naturen.

Muligens var kokkene inspirert av dette da de valgte ut følgende tilbehør til rettene på pausemenyen: Brent høy (til kalveterrin), pulverisert gran (på toppen av tørket rødbete og solbær) og ostestøv (til karamellisert løk).

Ettersom dronningen er kjent for å være moderne, men gammeldags, nytenkende, men tradisjonell, kan gjestene kanskje vente seg en mindre kontroversiell meny på søndagens gallatilstelning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.