*Nettavisen* Nyheter.

De kuleste dingsene i 2004

Sony Ericssons Z1010 er en av telefonene som rammes. Foto: Sony Ericsson

2004 blir et spennende år for dingsefriker. Flere av produsentene har ekstra ess i ermet etter at markedet endelig har lysnet. Sjekk godbitene.

07.01.04 11:16

Plasmaskjermer, mobiltelefoner med mye bedre innebygd kamera, projektorer til fornuftige priser, LCD-skjermer og mobiler med GPS er noe av det ekspertene venter å se framover.

Produsentene holder kortene tett til brystet når det gjelder nye lanseringer i 2004, men TV 2 Nettavisen gir deg noen av de kuleste dingsene som kommer i løpet av året.

Apollo NextBase DVD-spiller med innebygd skjerm:
Denne bærbare DVD-spilleren kan for eksempel festes til hodestøtten i bilen for de som ønsker fred fra iskremkrav og Kaptein Sabeltann-sanger på repeat.

Produkt: NextBase DVD-spiller med skjerm
Produsent: Apollo
Varenummer: SDV17-A
Pris: 3 338 kroner hos nettbutikken mpx.no
Link: http://www.apollo.com.hk/new/

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Apollo

Med en 7-tommers skjerm som er både lyssterk og skarp, burde dette være genialt for pendleren som tilbringer mange kjedelige timer på toget, eller barnefamilien som liker å dra på biltur.

Strøm får spilleren enten fra AC adapteren, et lithium-Ion batteri som koples til ved behov, eller strømuttaket i bilen. Batteriet skal ha en levetid på 2,5 timer

Spilleren er utstyrt med AV-utgang for tilkobling til TV. Dermed kan den brukes som en helt vanlig stasjonær DVD-spiller.

Listen over formater som støttes er dessuten omfattende: DVD fra alle soner, VCD, CD/HDCD/CD-R/CD-RW/MP3/WMA/JPEG/Kodak Picture CD.

NextBase har en veiledende utsalgspris på 4 490 kroner moms og kommer med AC-adapter, batteri, fjernkontroll, AV-kabel, 12V biladapter, øretelefoner, 2-veis splitter for øreplugg og en bæreveske.

Sony Ericssons MP3-spiller med Blåtann:
Denne dingsen med det lite velklingende navnet HBM-30, er den første Blåtann-baserte MP3-spilleren som kommer til Norge.

Produkt: Blåtann MP3-spiller til mobilen
Produsent: Sony Ericsson
Varenummer: HBM-30
Pris: Rundt 2 000 kroner
Link: http://www.sony-ericsson.com

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sony Ericsson

HBM-30 er en kombinasjon av en lett og ledig digital musikkspiller og en Blåtann trådløs håndfrienhet for mobiltelefoner.

Det er muligheten for synkronisering med Blåtann-baserte mobiltelefoner som T68i, T610 og P800, Sony Ericsson-telefoner naturligvis, som skiller den fra lignende produkter.

Håndfrimikrofonen er integrert i HBM-30. Når du mottar en samtale, dempes musikken. Når samtalen avsluttes, spiller musikken videre. HBM-30 fungerer uavhengig av telefonen, og er svært lett å bruke.

Men du slipper ikke helt unna ledningskaoset, da øretelefonene blir koblet til spilleren på vanlig måte.

MP3-spilleren har en liten skjerm, som i tillegg til å vise sang/artist kan vise innringernes navn ved en eventuell innkommende samtale. HBM-30 har innebygd mikrofon og opptaksmulighet.

I utgangspunktet følger det ett 64 MB minnekort med HBM-30, men dette kan byttes ut med Memory Stick Duo kort på opptil 256 MB.

Nokia 7600 – er det en ufo?
Er det en hangglider? Nei, det er Nokias andre UMTS-telefon. Dette er vel enda et design fra finnene som du enten elsker eller hater.

Produkt: UMTS-mobiltelefon
Produsent: Nokia
Varenummer: 7600
Pris: Mellom fire og fem tusen kroner
Link: http://www.nokia.com/


Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nokia

Spesifikasjonene er derimot ingen ting å si på. 65 000 fargers skjerm, kamera, Blåtann, infrarødt, Java og MMS er noen av funksjonene du får på 7600.

Musikkelskerne vil glede seg over den innebygde MP3-spilleren, selv om minne på telefonen er ganske begrenset.

UMTS-delen av telefonen får du nok ikke brukt før Telenor og NetCom starter opp nettene sine en gang i løpet av sommeren, men du kan fint telefonere og wappe i det vanlige GSM-nettet fram til da.

Vil du være først ute i vennekretsen med UMTS-mobil er 7600 intet dumt valg.

Dell lanserer LCD-flatskjerm med TV
Dell W1700 er en 17-tommers LCD-TV som er en kombinert flatskjerm og TV-tuner. Flatt og vakkert, dette er ett produkt du like gjerne kan ha på kontorpulten, i stua eller på kjøkkenet.

Produkt: LCD-skjerm med TV-tuner
Produsent: Dell
Varenummer: W1700
Pris: 7 256 kroner inkl. frakt og mva.
Link: http://www.dell.no


Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermen kommer som den del av LCD-TV-bølgen som vil skylle over oss i 2004, og kan brukes som fjernsyn, til å se på DVD filmer, til videospill og selvfølgelig som vanlig skjerm til PC.

I tillegg opplyser produktsjef Richard Hægermark til TV 2 Nettavisen at Dell kommer med samme skjerm i 23 og 30 tommer her hjemme i løpet av året.

Skjermen er klar for også klar for HDTV. For de uinnvidde står forkortelsen for en TV-standard som benytter dobbelt så høy oppløsning både vertikalt og horisontalt som dagens TV-standarder - det vil si fire ganger så mange punkter på skjermen. Bildeformatet er 16:9.

Skjermen har innebygde høytalere og Picture-in-Picture funksjon, hvor du kan se bilder fra både PC-en og TV/videoen samtidig

W1700 LCD TV har både VGA og DVI input for bruk sammen med PC, samt integrert TV-tuner. I tillegg har den S-video, component og composite (CVBS) input for bruk som TV, enten den er koblet til PCen eller ei.

Fjernkontrollen gjør det lett for brukerne å velge om skjermen skal brukes som PC-skjerm eller TV, og gir samtidig kontroll over diverse funksjoner.

TV-telefon fra Samsung
Luksuriøse kamskjelltelefoner i sølv og metall, deilige fargeskjermer og rett og slett pur kulhet. Det har vært Samsungs varemerke, og P705 er definitift intet unntak.

Produkt: Mobiltelefon med innebygd TV
Produsent: Samsung
Varenummer: P705
Pris: Ikke kjent.
Link: http://www.samsung.com

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Samsung

P705 har en fargeskjerm med utrolige 262 000 fargers dybde, og en oppløsning på 176x220 piksler. Med andre ord en av de beste skjermene hittil lansert, og det kommer nok godt med.

P705 har innlagt TV-mottaker, slik at man kan se Hotel Cæsar, cupfinalen eller hva du måtte ønsker hvor som helst.

P705 er litt større og tyngre enn tidligere Samsung-telefoner, mye på grunn av TV-mottakeren som er bygd inn. Vekten

Telefonen har Java, 40 kanalers polyfoniske ringetoner og MMS, men ikke innebygd kamera. Du kan derimot ta skjermbilder av TV-sendinger og sende dem som MMS.

Uheldigvis for oss europeere er TV-dekoderen i P705 laget for den amerikanske NTSC-standarden. Det er fortsatt ikke klart om en versjon laget for bruk i Europa kommer.

Dell med dings for musikkmarkedet
Dell har lansert Dell Digital Jukebox, en MP3-spiller som går rett i strupen på markedsleder Apples populære iPod.

Produkt: MP3-spiller med harddisk
Produsent: Dell
Varemerke: DJ
Pris: 1 700 kroner og 2 400
Link: http://www.dell.com/

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dell

Dells DJ er noe større en Apples elegante iPod, men den har støtte for Windows Media Audio, eller WMA, formatet som alle online musikktjenester unntatt Apple bruker.

Spilleren har blitt hyllet på nettsteder verden over som det neste store innen digitale musikkavspillere.

Nå kommer spilleren endelig til Norge. Produktsjef Richard Hægermark i Dell Norge vil ikke gi noe endelig tidspunkt, men sier til TV 2 Nettavisen at spilleren kommer i løpet av 2004.

Spilleren fra Dell kommer som både 15- og 20 GB-modell. Du kan med andre ord lagre over 3 700 sanger på den minste enheten, og over 4 900 på den største.

Prisen på Dell DJ i USA er 1 700 kroner for den minste og 2 400 for den største.

Da Dells DJ kom, var pris en viktig faktor for å få kjøpere til å velge deres produkt. Nå har Apple varslet at en mindre og billigere iPod. Det blir spennende å se hvordan kampen kommer til å utarte seg i året som kommer.

Den røde fare
Z1010 er Sony Ericssons lenge etterlengtede 3G-telefon. Nå kommer den endelig til Norge - antakelig i løpet av januar.

Produkt: UMTS-telefon
Produsent: Sony Ericsson
Varenummer: Z1010
Pris: Ikke kjent.
Link: http://www.sonyericsson.com/no/

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sony Ericsson

Z1010 har skjerm med 65 000 fargers dybde i TFT-kvalitet, og sporter doble kameraer. Det ene er beregnet for videosamtaler og det andre for foto. Det burde gjøre utstyrsfrikene fornøyde!

Du kan laste ned data i hastigheter helt opp mot 384 Kbps, spille av både musikk og film. Og ikke minst - det fargerike klapp-designet er en fryd for øyet.

Telefonen kan synkroniseres via både Blåtann, infrarød og USB-kabel, og bruker minnekort i Sonys Memory Stick Duo format for lagring.

På sammen måte som med Nokias 7600 må du nok vente en stund før du får fullt utbytte av 3G-telefonen - Telenor og NetCom skal i følge planen være oppe med sitt UMTS-nett i løpet av sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag