*Nettavisen* Nyheter.

De kuleste påskespillene

Nå er påsken her og for de fleste så betyr dette fri, lang biltur til påskefjellet eller The Gathering. Her er det kuleste spillene for påskeferien.

22.03.08 18:51

(YEYE): 2008 har så langt levert en mengde med gode spill, men hva skal man velge når man har godt med tid og muligheten til å spille gjennom noe? Det blir jo litt bestemt av hvilken spillplattform man eier, men følgende spill er verdt å bruke tiden sin på:

Klikk på bildet for å forstørre.

SIMS 2: (PC)
Ikke overraskende kom det jo også en ny tilleggspakke til The Sims ved navn Fritid. Den gir deg som navnet tilsier muligheten til å gi simmene dine hobbyer, som for eksempel musikk, dans, kunst, sport og mye mer. Man får jo selvfølgelig også nye karrieremuligheter og klær, alt det en utvidelsespakke til Sims skal inneholde.

Action:

Army of Two: (PS3 og XBOX360)
Hvis du likte spill som Gears of War og kanskje har en kompis å spille med så kan du trygt plukke opp det noe mer politisk ukorrekte Army of Two, det bygger mye på samarbeid og er proppet med kjappe replikker og testosteron. Du tar rollen som enten Rios eller Salem, to beintøffe leiesoldater ikledd Jason hockeymasker og et kraftig arsenal med våpen som burde tilfredsstille de flestes ønsker.

Følelsen av lagarbeid spillet gir deg er fenomenal og selv om det er steder man kan sette seg fast, holder spillet ett godt tempo fra start til slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Devil May Cry 4: (PS3 og XBOX360)
Hvis du har prøvd Devil May Cry serien vil ikke dette være ukjent. Du spiller hovedsakelig de animeinspirerte karakterene Nero og Dante, dette er litt forvirrende siden de så å si er prikk like, bortsett fra at Nero har en stor lysende demon arm, mens Dante kompenserer for dette med overdreven bruk av lær og beltespenner.

Men til tross for dette er spillet veldig underholdende. Det å kunne sjonglere to fiender med enkle kombinasjoner som involverer sverd og pistoler er latterlig tilfredsstillende. Utover det er det en fin blanding av action og tenking, og estetisk sett er spillet veldig pent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Unreal Tournament 3: (PS3, PC)
Unreal serien har eksistert lenge og har i manges øyne vært den beste Multiplayer FPS serien. Det tar avstand fra andre i sin sjanger som for eksempel Battlefield og Counter Strike i den forstand at det er større, raskere og mer eksplosivt. Single player-modusen er forholdsvis poengløs, men Unreal Tournament har aldri vært ett spill man spiller alene. Det er på ingen måte realistisk, og det er helt greit. Det leverer knallsterk multiplayer action. Definitivt noe å ta med på The Gathering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rollespill:

Lost Odyssey: (XBOX 360)
Spillskaperen Hironobu Sakaguchi har en merittliste lengre enn de fleste andre som jobber i denne industrien, han er mannen som startet firmaet Square og skapte Final Fantasy.


Han har hatt en finger med i hele serien frem til Final Fantasy XI (11) og har også sammen med Square laget Kingdom Hearts. Han forlot square i 2003 og startet Mistwalker med Microsoft i ryggen. Han har nå vært del av produksjonen i både fjord årets imponerende Blue Dragon og nå, Lost Odyssey med ett sterkt lydspor (komponert av Nobuo Uematsu).

Lost Odyssey handler om krigeren Kaim som har levd i 1000 år, men uten noe minne om sin egen fortid. Mens Kaim mot sin egen vilje starter å få de smertefulle minnene tilbake, går verden mot en revolusjon hvor han har en viktig rolle. Mange vil kanskje mene at Lost Odyssey er et tregt spill, men om du liker episke japanske rollespill pakket med en gripende historie, masse intriger og røde tråder er dette et spill du ikke burde gå glipp av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Racing:

Burnout Paradise: (PS3 og XBOX360)
Så langt i 2008 står Burnout Paradise mer eller mindre alene i denne sjangeren.

Men Burnout er utrolig gøy! Undertegnede startet å le høylydt når spillet startet. Man kommer svevende over Paradise City og hører det kjente riffet til Guns & Roses med nettopp Paradise City som bygger seg opp i bakgrunnen, og du blir vist en kavalkade av dramatiske kollisjoner som er så overdrevene at det overhodet ikke er noe tvil at det er nettopp Burnout man spiller!

Det leverer slik det skal, bortsett fra på ett punkt: det har ikke splitscreen multiplayer.

Dessverre så kan man dermed ikke ha rivalisering i sofakroken som i de tideligere spillene, så for å kunne gjøre dette er mitt beste forslag å gjøre det over internett. Om dette valget er ett tappert forsøk fra Electronic Arts på å stoppe vold i hjemmet eller om de ikke synes det var nødvendig vet jeg ikke. Men Burnout Paradise leverer det som blir lovet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Diverse:

Beautifull Katamari: (XBOX360)

Klikk på bildet for å forstørre.

Katamari spillene er ikke for alle.

Ok, da var det sagt. Det er utrolig fargerikt, det har super fengende musikk, det har en genialt simpel storyline og det eneste du skal gjøre er å rulle en Katamari (ball) på alt av lik størrelse. Alt du ruller på fester seg til ballen (om det ikke er for stort) og dermed vokser ballen din. Snøball effekten i praksis.

Det er ikke stort mer å si om det, enten liker du det, eller så liker du det ikke, men verdt å prøve.

Portabelt:
Kanskje du skal til påske fjellet og slipper å være sjåfør? Da er dette spillene du skal plukke med deg!

Patapon: (PSP)
Patapon er det nye spillet fra skaperne av LocoRoco som alle PSP eiere burde ha.

Det er ett rytmebasert spill der du skal styre en liten hær av Patapons ved hjelp av enkle rytme øvelser. Du kan oppgradere dine små soldater med hatter og våpen.

Det er en fantastisk blanding mellom rytme spill og strategi. Et PSP spill alle burde unne seg gleden av å ha spilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Geometry Wars: Galaxies (Nintendo DS og Nintendo Wii)
Geometry Wars har eksistert lenge på XBOX360 og det har nå funnet veien til både Nintendo Wii og DS. Det er skrekkelig enkelt, du styrer et lite romskip du ser rett ovenfra med piltastene og bestemmer i hvilken retning du skal skyte på touch skjermen.

Det minner mye om det klassiske Asteroids men med en grundig overhaling av både spillbarhet og grafikk. Geometry Wars: Galaxies byr på mange timer med underholdning, og om påskefjellets destinasjon er alpene tror jeg du skal klare deg med bare dette spillet på turen.

(Bare husk bil lader)

Klikk på bildet for å forstørre.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.