Gå til sidens hovedinnhold

– De med dårligst råd får heller komme på dagtid

Oslo Kino fjerner honnørrabatten, og skriver i en epost at de med dårligst råd kan komme på dagtid når det er billigere å gå på kino.

OSLO: Oslo Kino fjerner nå honnørrabatten på samtlige kinoer i Oslo.

I en epost som dittOslo har fått tilgang til, begrunner kinoen dette med at de med dårligst råd er de som står utenfor arbeidslivet, og som dermed har mulighet til å benytte seg av dagtilbudet som er billigere enn å gå på kino om kvelden.

Les også: Dansker kjøper Oslo Kino

Diskriminerende?

Morten Valestrand er økonomidirektør i Oslo Kino. Vi spør ham om fjerningen av honnørrabatten ikke er diskriminerende mot honnører.

– Nei, dette er på ingen måte diskriminering. Det vi sier er at det ikke er noen automatikk i at man som honnør har dårlig råd. Det er mange velstående pensjonister i Oslo som ikke vil ha samme behov for rabatterte billetter som andre med dårligere råd. Ut ifra informasjonen vi har innhentet er det mange som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet som har dårlig råd. Det er disse vi ønsker å treffe med den ekstra rabatten på dagtid, svarer Valestrand på epost.

Honnørrabatt gjelder også trygdede mennesker, og ikke bare pensjonister. Men disse får heller ikke rabatt.

– Vi er klar over at honnørbegrepet favner bredt, fra minstepensjonister og trygdede til velstående pensjonister. På lik linje med at så å si alle andre grupper har det samme spennet; både studenter, barnefamilier og singelhusholdninger har personer med god og dårlig råd. Vårt poeng har vært å se etter den gruppen som med høyest sannsynlighet vil ha behov for rabatt på kinobillettene. Vi har da falt ned på de som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet og som av den grunn har anledning til å se film på dagtid.

Valestrand viser til seniorkino, et tilbud spesielt tilrettelagt for et voksent publikum. Seniorkino avholdes ukentlig på dagtid, og har dempet lyd.

– Når det gjelder pensjonistene, så har vi også et utmerket og svært populært konsept som heter seniorkino som går på flere av våre kinoer. For disse visningene gjelder selvfølgelig også de rabatterte dagprisene.

Leder for Bjerke SV, Bjarne Kristoffersen, tok straks kontakt med dittOslo etter å ha lest nyheten. Han syns kinoen viser dårlig oppførsel.

– Dette var virkelig smålig, det er fortsatt mange pensjonister som har veldig dårlig råd. Det er trasig hvis kino skal bli en luksusvare.

– Nå skal altså ikke pensjonistene få ta med seg barnebarna på kino på kvelden fordi Oslo kino mener minstepensjonistene får klare seg med dagkino? Jeg synes dette er dårlig oppførsel.

Les også: Colosseum blant verdens ti vakreste kinoer

Barnebillettene endres

Oslo Kino har i tillegg endret prisene på Colosseum sal 1, Gimle og Kino Victoria. Nå må du punge ut med 140 kroner for å få se film i 3D i helgene.

Se pristabell til høyre for å se alle de nye prisene.

Barnebilletter gjelder fremdeles til og med fylte 14 år, men nå kun på barnefilmer. Det betyr at du ikke lenger får kjøpt barnebilletter på filmer med høyere aldersgrense enn syv år.

De innfører også storfilmstillegg, noe som innebærer at større filmer følger helgepriser hele uken.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial