Gå til sidens hovedinnhold

De mest fornøyde foreldrene i Oslo

Aktivitetsskolen er ikke lenger et sted man dumper barna sine, noe de virkelig har skjønt på Uraninborg skole.

BRISKEBY: Oslostandarden er et opplegg for hvordan Aktivitetsskolen (AKS, tidligere skolefritidsordning, journ.anm) skal være, og denne unike modellen er det kun Oslo i landet som har.

Del på Facebook

Spør foreldrene

Byråd Torger Ødegård tok turen til Uranienborg skole på torsdag for å få et lite innblikk i hvorfor ordningen fungerer så godt nettopp her, og hva som har blitt gjort. Og det var en imponert byråd som møtte foreldre og lærere.

– Det er helt unikt for Oslo at vi har en egen rammeplan for AKS, og vi er den første kommunen i Norge som spør foreldrene om de er fornøyde med tilbudet. Det at hele åtti prosent er fornøyd på Uranienborg er veldig gledelig, sier Ødegård, men påpeker at det er viktig å strekke seg mot hundre prosent.

Åtti prosent fornøyd

Også rektor ved skolen, Randi Elisabeth Tallaksen virket stolt over det de hadde fått til.

– Vi har her fått til et nært samarbeid mellom skolen og AKS, og på Brukerundersøkelsen (foreldre som svarer anonymt) scorer Uranienborg betraktelig høyere enn oslogjennomsnittet med hensyn til å være fornøyd med AKS, bla.a. på spørsmål om det oppleves at elevene lærer mer faglig ved å gå på aktivitetsskolen, sier rektor Tallaksen.

Faktisk så scorer skolen hele tyve prosent bedre enn snittet i Oslo.

Fremtidens skole

Leder for foreldrenes arbeidsutvalg (FAU), Inger Schjollager har selv to barn på skolen og er veldig fornøyd med det lærerne har fått til.

– Det gir en enorm trygghet for foreldrene å vite at det er så godt samarbeid mellom AKS og skolen. Dette er fremtidens skole, og gir en forbedret skoledag, sier Schjollager.

Kristin Slørdahl som også har to barn på skolen er fullstendig enig i all rosen.

– Det de gjør her virker, både på trivsel og kunnskap, og skolen har gjort en utrolig jobb for å få en høyere standard, sier en fornøyd Slørdahl.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer