RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De mest sannsynlige oppkjøpskandidatene

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets har rangert de mest sannsynlige oppkjøpskandidatene på Oslo Børs. Sjekk listen her
En fusjons- og oppkjøpsbølge fra USA har fått meglerhuset DnB Nor Markets og aksjestrateg Morten Jensen å teste temaet på norske børsnoterte selskaper.

På vår hjemmelige børs er Schibsteds oppkjøpsplaner i Alma Media er godt eksempel på det økte fokuset på oppkjøp og fusjoner.

Liste med 14 selskaper

DnB Nor Markets har likevel fokusert på selskaper hvor det finansielle- og industrielle rasjonale er klart. Listen til DnB Nor Markets består av 14 sannsynlige oppkjøpskandiater. Dette er de selskapene med det største fusjons- og oppkjøpspotensiale de nærmeste 12 til 18 månedene.

DnB Nor Markets 14 oppkjøpskandidater:Mer penger drar opp aktiviteten

DnB Nor Markets' Morten Jensen lister opp flere årsaker til det økte fokuset på oppkjøp og fusjoner.

Oppturen i økonomien de siste årene har ført til klart bedret inntjening og kontantstrøm hos selskapene. Dette har ført til en klar bedring av balansen til selskapene.

I tillegg til dette har en lav rente ført til at selskapene og investorene ser etter alternative plasseringer. Også den kraftige veksten i Private Equity-fond som etter muligheter, drar opp oppkjøpsfokuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere