*Nettavisen* Nyheter.

De mest trendy solbrillene

Foto: Side2 (Mediehuset Nettavisen)

Eksperten forteller deg hvordan du finner det perfekte paret.

10.04.11 13:11

(SIDE2): Nå som våren endelig har ankommet og solen gleder oss med sitt nærvær, er det på tide å ikle seg et av sesongens aller viktigste accessoar.

- Årets solbrilletrender er veldig klassisk, litt sånn vi kaller slow fashion. Det er veldig diskret logoer, tynne stenger og delikate briller, sier Jannicke Rognstad, markedsdirektør i Synsam til Side2.

La deg inspirere av bildekarusellen nederst i saken!

- Pastellfarger
Vi møter henne under vårlanseringen av optikerkjedens solbrilleutvalg, og her bugner det av briller i ulike farger og fasonger.

Det er nemlig ikke bare én trend som gjør seg gjeldene i år.

- Vi ser også at 80-tallet er litt tilbake med pastellfarger og mye burgunder og blått i brillene. Med 80-tallsbrillen kommer også mye speilglasset tilbake i trendbildet, opplyser Rognstad.

Jeg blir vist et utvalg mer eller mindre oppsiktivekkende solbriller som umiddelbart fører tankene mine tilbake til de sene åttiårene.

- Disse er for de som vil være godt synlige. De er jo en typisk 80-tallsbrille, med litt tidlig 90-tall. Det er ikke godt å si hvem de passer for men jeg vil si de som liker å skille seg litt ut, ler Rognstad og holder frem et par briller med speil i blå innfatning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

- Komersiell utgave
Det er heller ikke til å komme utenom at dyreriket har inspirert brilletrendene også i år.

- Mye leopard- og andre dyremønster enten på hele brillen eller bare deler av brillen, forteller Rognstad.

Pilotbrillene er selvfølgelig også i utvalget til Synsam. Disse brillene er manges absolutte favoritt – sesong etter sesong.

- Piloten går jo aldri ut av moten så den ser vi fortsatt. Men nå ser vi at piloten kommer i mye plastikkformer og mange forskjellige farger der de samme trendene som går igjen litt i de fasongene, forteller hun.

En annen trend som også har holdt seg fra i fjor er de femtitallsinspirerte brillene.

- Så er det den trenden som kom snikende i fjor, nemlig cateye. Denne trenden ser vi mye av i år, men i mye mer kommersiell utgave så det blir lettere å finne en brille som kler alle, mener Rognstad.

- I fjor var det veldig ekstreme cateye-varianter som kanskje veldig mange synes var litt for voldsomt. Nå komme de i en veldig kledelig utgave som gir alle kvinner et godt løft. Føler man seg litt trøtt kan man bare ta på seg en cateye brille så er man våken og opplagt, ler hun.

- John Lennon-brillen
Et nytt tilskudd til trendbildet er derimot runde briller.

- Samtidig er det mye runde briller. De kommer både sånne små John Lennon briller, men vi ser også at de kommer i litt større format. Jeg vil tro at om ett eller to så ser vi enda flere runde briller, forteller Rognstad.

Det er lenge siden solbriller skulle ha store prangende logoer som fortalte alle hvor mye man hadde spandert på øyebeskyttelsen. Også i år skal logoer være diskret.

- Det er mye smådetaljer istedenfor store logoer på brillene, sier Rognstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Hva er sesongens mest trendy solbrille?

- Det er en cateye solbrille med litt dyremønster. Da har man det mest trendy paret for i år vil jeg si, svarer eksperten.

- Kan være litt oversized
Rognstad har god erfaring med solbriller og vi måtte derfor spørre henne hva man skal tenke på når man velger seg en solbrille.

- Det er ikke fullt så mye man må tenke på som ved en innfatning, men kanskje litt å tenke på i forhold til nesen. Noen har litt høy nese noen har lav nese, og det kan man tenke på i forhold til hvordan brillen sitter, forklarer hun.

- Solbriller er såpass brede at det kler de fleste og store briller kan gjerne være litt oversized, legger Rognstad til.

Ikke glem kinnbena
Også kinnbena har litt å si på hvilken solbrille man bør velge.

- Den største utfordringen er kanskje kinnbena, man må passe på at det ikke blir krasj med kinnbena, forteller Rognstad.

Hva med farger?

- Det har selvfølgelig en betydning, men samtidig ser man ikke øyene og da kan man tåle litt mer farger enn ved en innfatning, svarer hun.

- Men jeg synes jo at man kan tørre litt mer med farge på solbriller enn innfatning, men selvfølgelig bør man passe litt på hudtonen og sånne ting. Men det heldige er at når man blir brunere så tåler man mer farger enn man gjør i mørketiden. Da kan man tørre å være litt mer dristig, mener hun.

FÅ INSPIRASJON HER:

4196

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.