*Nettavisen* Nyheter.

De neste hotte TV-seriene

Nye TV-serier er på vei fra USA. Les om den neste Lost, «24,» «CSI» og komedien alle ler av.

22.11.05 16:14

(SIDE2): Å overleve på TV-skjermen i USA er hardt arbeid. Hvert eneste år kommer det nye TV-serier som forsvinner fortere enn de ble planlagt. Likevel er det noen som skiller seg ut. Her er noen av seriene du kanskje snart vil se på TV 2, TV Norge og TV 3:

  • Nederst i saken finner du en bildespesial med gamle helter fra TV. Hvilke kjenner du igjen?

Den neste «24»?
Historien i TV-serien «Prison Break» følger to brødre hvor den ene har blitt dømt for et mord. Hans bror raner en bank for å komme inn i samme fengsel, og sammen planlegger de å bryte ut av fengselet. Hovedrollen spilles av Dominic Purcell som blant annet har spilt i Blade:Trinity og Mission Impossible II.

Serien bygger på suksessen fra «24,» med en avsluttende historie som følger en sesong - men hvor hver episode kun er en del av denne historien (noe man også kjenner fra «Lost»). Stacy Keach spiller en gjesterolle i serien. Svenske Petter Stormare har også en rolle i serien. Mannen bak serien er Paul Scheuring, som laget Vin Diesel-filmen «A Man Apart»
Her er seriens offisielle hjemmeside.

Den neste «West Wing?»
For første gang i historien har USA en kvinnelig president, men det er kun på TV. I serien «Commander In Chief» spiller Geena Davis president Mackenzie Allen. Bakgrunnshistorien er at Allen er visepresident, og når presidenten må få en alvorlig operasjon får hun beskjeden om at partiet ikke vil at hun skal etterfølge presidenten. Presidenten dør, og Mackenzie bestemmer seg for å satse alt og bli president. Mannen bak serien er Rod Lurie, som blant annet har regissert den politiske thrilleren «The Contender.»
Her er seriens offisielle hjemmeside

Klikk på bildet for å forstørre.

Den neste «CSI?»
Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger i Chicago Hope) spiller hovedrollen i den nye TV-serien «Criminal Minds» om en gjeng med agenter som lager profiler på farlige kriminelle for å gjette hva de skal gjøre. Thomas Gibson (også kjent fra Chicago Hope), spiller en av de andre hovedrollene. Serien har fått glitrende kritikker i USA, og skal inneholde mye mer humor og handling enn CSI.
Her er seriens offisielle hjemmeside

Den neste «Chicago Hope?»
80-talls helten Patrick Dempsey spiller hovedrollen i «Grey's Anatomy». Serien er et drama om fem kirurger på et sykehus. Synes du å ha hørt det før? Skal man tro kritikerne er dette bedre skrevet og med bedre skuespillere enn det man er vant til når det gjelder sykehus-serier. Det lover forsåvidt bra, ER var jo ingen dårlig skrevet serie...
Her er seriens offisielle hjemmeside

Den neste morsomme serien?
«My Name is Earl» har blitt kalt den morsomste serien på TV i USA. Det er egentlig lenge siden det kom en ny virkelig god, morsom serie («Venner for Livet» og «Seinfeld» har ikke kommet med nye episoder på lenge, og «Frasier» har gått en stund). Hovedrollen spilles av Jason Lee (Chasing Amy). Den ofte halvt avkledde Jamie Pressly spiller også i serien. Gregory Thomas Garcia som står bak serien har blant annet vært involvert med «Family Guy».
Her er seriens offisielle hjemmeside

Klikk på bildet for å forstørre.


Serien alle hater

Egentlig gjør de vel ikke det.... Chris Rocks komedieserie «Everybody Hates Chris» er løselig basert på hans barndom. Rock er selv forteller i serien. Mange seere og OK kritikk betyr at du sannsynligvis ser denne serien i Norge også.


Her er seriens offisielle hjemmeside

Den neste «Lost»?
Det var ikke akkurat overraskende at det kom en del kopier av den suksessfulle serien «Lost.» Denne serien handler om en liten by som plutselig oppdager noen merkelige lys på himmelen... ja, du kan sikkert gjette at det handler om UFOer. Mannen bak laget også den glitrende American Gothic. William Fichtner (Black Hawk Down og Armageddon) samt Eddie Cibrian (Baywatch Nights) spiller hovedrollene.
Her er seriens offisielle hjemmeside.

I anledning oversikten over alle nye seriene har vi laget en bildekarusell over gamle TV-seriehelter. Klarer du å plassere alle i riktig serie? Seriene er Twin Peaks, X-files, Party of Five, Felicity, Full House, Beverly Hills 90210, Friends, Cheers og Seinfeld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.