Gå til sidens hovedinnhold

De nye favorittene

Nimbus og Ibiza viser to ferske båter.

Prototypen av Nimbus 27 S vises på Båter i Sjøen 2007. Det er en båt som skal være stor nok til å dra på overnatting, og liten nok til å dra på skjærgårdstur.

- Nimbus 27 S er ikke helt slik vi vil ha den ennå, sier Marius Kragstad hos Nimbus-importør Oslo Båtsenter.

Se flere bilder i bildekarusellen nederst i saken.

Det er i første rekke detaljendringer i innredningen verftet skal se nærmere på innen serieproduksjonen kommer i gang, og de første båtene kan leveres til kunder i 2008.

Denne saken er levert av Kastloss.no.

Prisen på Nimbus 27 S vil starte rundt 1,2 millioner, men Kragstad mener en riktig utstyrt og motorisert båt vil havne nærmere 1,4 millioner.

- Ikke minst er det viktig å velge riktig motor, sier Kragstad.

Båten kan leveres med en Volvo Penta D3-190, men vi kommer nok bare til å ta båten med D4-motorer. Da har du nok krefter også med last om bord.

Det er kombinasjonen av en relativt letthåndterlig størrelse, stor uteplass og det faktum at man faktisk kan bo om bord Kragstad fremhever som de sterkeste sidene ved Nimbus 27 S.

Uteplassen er åpen, med akterdekk, to sittegrupper og bysse. Under dekk sørger en stikkøye på styrbord for at du har ekstra soveplass i tillegg til hovedkøya i baugen.

Ibiza 26 Touring
På Båter i Sjøen 2007 viser Ibiza en helt ny 26-foter. Det er en båt som tar opp konkurransen med andre sportslige daycruisermodeller, beregnet for store utenbordsmotorer.

Båtnyheter hver dag: Se Kastloss.no.

På hekken av Ibiza 26 Touring sitter det en Suzuki 300 hk. Med den er toppfarten ca. 45 knop og prisen starter på snaut 850 000 kroner.

Om bord i Ibiza 26 Touring finner du en tradisjonell U-sofa akter og to sportslige enkeltstoler for fører og copilot. Dashbordet har plass både til kart og en stor kartplotter.

Det mest oppsiktsvekkende i cockpiten ligger imidlertid skjult i dørken. En hydraulisk operert luke åpner seg, og under denne finner du en ekstra køyeplass.

Under dekk er det plass til et pantry på babord side og en U-formet sittegruppe som fort gjøres om til dobbeltkøye. På styrbord finner du et separat toalettrom.

Flere båtnyheter finner du på Kastloss.no og i Nettavisens båtmagasin.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley