De parkerte like etter hverandre, i samme gate og på samme tidspunkt

Foto: Stian Eliassen (Finnmark Dagblad)

Begge klaget etter å ha fått parkeringsbot. Den ene fikk medhold, den andre fikk avslag.

10.01.14 22:53

Jan Gunnar Thunestvedt og kompisen Bjørn Roald Utne parkerte like etter hverandre i Storgata i Hammerfest i desember 2013. Begge hadde løst parkeringsbillett, men ble likevel ilagt parkeringsgebyr av Hammerfest Parkering KF. Begge to sendte i ettertid en klage til Hammerfest Parkering KF, fordi de mente skiltingen om parkeringsforbud på stedet ikke var i henhold til lovens krav.

Her stopper imidlertid likhetene. Mens Utne fikk avslag knappe to timer etter at klagen var sendt på e-post, fikk Thunestvedt medhold i sin klage. Han måtte imidlertid vente i omkring to uker før han fikk svaret fra kommunens parkeringsforetak, skriver Finnmark Dagblad.

Fikk ikke svar på e-post
- Jeg fikk ikke medhold i argumentasjonen min men fikk likevel medhold i klagen, forteller Thunestvedt om svaret fra Hammerfest Parkering KF:

«På bakgrunn av Deres brev, finner Hammerfest Parkering KF å frafalle/parkeringsgebyr av rimelighetshensyn. Deres påstand og ikke tilstrekkelig skilting får ikke medhold, men tvilen kommer dem til gode angående høydeplassering. Dersom gebyret er innbetalt vil De få pengene sendt tilbake fra Økonomiavdelingen, Hammerfest kommune».

- Jeg synes svaret var spesielt. Det virker som at de ikke vil gi meg rett fordi de ikke vil innrømme noen feil, sier han.

Kommunens parkeringsforetak ville imidlertid ikke la tvilen komme til gode for Utnes vedkommede.

- Jeg fikk beskjed om at det ikke trengtes tosidig skilting fordi det var enveiskjøring.

- Jeg har sendt en e-post tilbake til Hammerfest Parkering KF og bedt om henvisning til lovverket de benytter, men jeg har ikke fått svar på spørsmålet om en henvisning, forteller Utne.

Regelverket er klart
Ingen av kompisene synes det er rettferdig at en får medhold, mens en annen får avslag.

- Dette er ikke rettferdig for noen av de som har fått gebyr der. Jeg mener de som har fått gebyr der skal få tilbake gebyrene som er ilagt, iallefall de som har klagd.

- Vi har rett, de har feil. At de ikke vil innse feil er dårlig av dem. Det virker som om de ikke har helt kontroll på lover og regler, sier Utne.

Begge mener at regelverket er helt klart.

- Regelverket er tydelig på at det skal være skiltet tosidig selv om det er enveiskjørt, sier Thunestvedt, som også viser fram en skriftlig bekreftelse på dette fra en saksbehandler i plan og og forvaltningsavdelingen hos Statens vegvesen.

- Man skal ikke synse, regelverket er likt for alle parter og dette er noe man skal forholde seg til begge veier, legger han til.

Ble sjokkert av tilbakemelding
Utnes avslag er ikke det eneste som sjokkerer kompisene. Da de oppdaget trafikkgebyrene, som ble ilagt i Storgata i desember, gikk de for å snakke med parkeringsvakten om saken. De hadde begge innløst parkeringsbillett, og mente skiltingen var vanskelig å se.

- Jeg var nok litt sint på grunn av dette, spesielt siden jeg hadde betalt. Da sier vakta til meg at jeg bare skal slappe av fordi jeg ikke er den eneste som har fått parkeringsgebyr i denne gaten.

- Vi skriver ut masse gebyrer her, sa vakta til meg. Det er ingen trøst. Jeg ble sjokkert og provosert, sier Utne.

Finnmark Dagblad har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder i Hammerfest Parkering KF både torsdag og fredag uten å lykkes. Ifølge Hammerfest Parkering KF er det kun daglig leder som kan uttale seg til media.

Les flere saker i Finnmark Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.