*Nettavisen* Nyheter.

De rødgrønne feirer sjuårsdag

Oslo (NTB): De tre rødgrønne partiene lover hverandre å vinne valget neste år. Onsdag feiret de sin sjuårsdag med forsikringer om at mye er innfridd i løpet av den tiden.

Victoria scene på Karl Johans gate var fylt til siste ståplass da statsråder, stortingsrepresentanter og rådgivere fra de tre regjeringspartiene mintes de spennende dagene på Soria Moria etter valget i 2005. 17. oktober var flertallsregjeringen et faktum.

Etter gnistrende toner av jentebandet Katzenjammer lovpriste partilederne Audun Lysbakken (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) fellesskapet og friheten, og minnet om hva som utspiller seg ute i Europa.

Det var Aps nestleder Helga Pedersen som åpnet feststunden og som på alles vegne uttrykte medfølelse med statsminister Jens Stoltenberg og hans familie over Karin Stoltenbergs bortgang. Statsministeren avlyste alle sine avtaler onsdag og var ikke til stede under markeringen.

- Men Jens ville at denne dagen skulle feires. Og det er det all mulig grunn til, sa en oppglødd nestleder.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo gratulerte de tre partiene med å ha vunnet «ligaen» i sju år. Han sa det var viktig å holde hodet kaldt og blikket fokusert både i fotballen og politikken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.