*Nettavisen* Nyheter.

De siktede i Vålnes-saken løslates

Tromsø (NTB): Politiet har besluttet å løslate de tre siktede i Vålnes-saken. De tre er fortsatt siktet for drap, opplyser politiet i Troms.

23.05.14 10:51

Politiet teori er at de tre drepte Per Vålnes i november 2011, i forbindelse med feiringen av hans 50-årsdag. De tre er Vålnes' tidligere samboer og to menn.

Per Vålnes ble meldt savnet tre dager etter 50-årsdagen. De tre siktede ble pågrepet ett år etter at drapet ifølge politiet skal ha skjedd. Til tross for flere omfattende søk, har ikke politiet klart å finne mannen som de tror er drept.

De tre siktede har sittet fengslet i 13 måneder. Etter planen skulle en rettssak mot de tre starte i april i Nord-Troms tingrett, men det er usikkert om dette vil bli gjennomført.

- På bakgrunn av behov for gjennomføring av nye etterforskningsskritt fremstår det som usikkert om denne planen kan opprettholdes. Det er således også usikkert når en eventuell hovedforhandling kan gjennomføres, skriver politiadvokat Morten Hermansen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Han sier at årsaken til løslatelsen er at framdriften i saken er så usikker at det da er riktig å løslate de tre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.