RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De siktede ut av Yara-ledelsen

Oslo (NTB): De to konserndirektørene i Yara International som er siktet av Økokrim, trer ut av konsernledelsen inntil videre og skal heller ikke jobbe med sine tidligere ansvarsområder.

De to ble pågrepet fredag morgen i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen som har pågått siden i fjor. Begge ble løslatt i løpet av helgen, men er fortsatt siktet i saken. De nekter straffskyld.

Tor Holba, direktør for oppstrømssegmentet, og finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik vil fortsatt arbeide for selskapet, men uten sine ansvarsområder. De to fratrer etter eget ønske stillingene sine i konsernledelsen med umiddelbar virkning inntil situasjonen med Økokrims siktelser er avklart, opplyser Yara International i en børsmelding.

Torgeir Kvidal er utnevnt til fungerende finansdirektør og Jan Duerloo til fungerende direktør for oppstrømsegmentet.

Etterforskningen av saken, som blant annet gjelder forhold i Libya og India, ble åpnet for rundt ett år siden, da selskapet selv varslet Økokrim om mulige ulovlige forhold. Den omfatter også et tidligere Yara-eid selskap i Sveits. Parallelt med politiets etterforskning pågår også Yaras egen gransking av saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere