*Nettavisen* Nyheter.

De siste koronatallene fra Sverige

Statsepidemiolog Anders Tegnell på pressekonferansen torsdag.

Statsepidemiolog Anders Tegnell på pressekonferansen torsdag. Foto: Faksimile

Sverige har passert 3000 koronadødsfall.

07.05.20 15:26

Statsepidemiolog Anders Tegnell i Folkhälsomyndigheten og kriseberedskapssjef Johanna Sandwall fra Socialstyrelsen er blant dem som deltar på torsdagens pressekonferanse.

Tallet torsdag viser 3040 koronadødsfall, opp 99 siden onsdag.

- Vi er nå nede på rundt 70 personer (i snitt) per dag. Det begynner å stabilisere seg, sier Tegnell.

Det er videre meldt om 24.623 smittetilfeller og 1645 på intensivplasser.

- Det er først og fremst Stockholm som er rammet, men Stockholm har hatt en tydelig nedgang i antall tilfeller, sier Tegnell.

Spørsmålet om bruk av smittevernutstyr i eldreomsorgen var oppe på pressekonferansen torsdag. Iréne Nilsson Carlsson i Socialstyrelsen peker på at Värmlands län har gått foran og besluttet at det skal brukes visir i alt pasientnært arbeid i eldreomsorgen. Nå kommer denne anbefalingen også på nasjonalt nivå, skriver Aftonbladet.

Klikk på bildet for å forstørre. KORONADØDSFALL: I snitt registreres det nå vel 70 koronarelaterte dødsfall i Sverige per dag. Diagrammet viser rapporterte dødsfall fra dag til dag siden begynnelsen av mars.

KORONADØDSFALL: I snitt registreres det nå vel 70 koronarelaterte dødsfall i Sverige per dag. Diagrammet viser rapporterte dødsfall fra dag til dag siden begynnelsen av mars. Foto: Faksimile (Folkhälsomyndigheten)

Klikk på bildet for å forstørre. MEST I STOCKHOLM: Diagrammet viser antallet smittetilfeller per region i Sverige per torsdag 7. mai.

MEST I STOCKHOLM: Diagrammet viser antallet smittetilfeller per region (Stockholm øverst) i Sverige per torsdag 7. mai. Foto: Faksimile (Folkhälsomyndigheten)

I Norge er det så langt meldt om 7995 smittetilfeller og 216 døde. I Sverige var tallet onsdag 23.918 smittet og 2941 døde, i Danmark 10.083 smittet og 506 døde, i Finland er 5673 smittet og 252 døde og på Island er 1799 smittet og 10 døde, ifølge NTB.

Les også: FHI: Reproduksjonstallet er for første gang under 0,5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag