Gå til sidens hovedinnhold

De skal se hverandre med nye øyne

Ved Nydalen vgs. vies hele denne uken til fokus på psykisk helse. Med tittelen «Se hverandre - gjør en forskjell!» skal usynlige grenser viskes ut.

NYDALEN: En nesten splitter ny skole fylt med 930 kunnskapstørstige elever er ikke nok. En dag under tittelen «Verdensdagen for psykisk helse» - også for snaut.

Ved Nydalen videregående tar de budskapet et godt steg videre.

– Hos oss blir dette en prosjektuke med hovedfokus på relasjonsbygging i tillegg til å omfatte problemer rundt psykisk helse.

I forkant av denne uken søkte vi om midler fra Verdensdagen for psykisk helse og mottok 10 000 kroner. Det gir store muligheter med hensyn til denne ukens innhold, sier assisterende rektor ved Nydalen vgs., Grethe Rostad.

– Vi startet i dag morges med kick-off i form av gratis frokost til samtlige av elevene og de ansatte. Det var utrolig hyggelig og en bra start på det vi mener blir en spennende uke, sier Rostad.

LES OGSÅ: – Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut

Skeiv Verden og BUP

Diverse aktiviteter på tvers av avdelingene - det kun fantasien setter grenser, dans, fotoutstilling, hemmelig stunt ved dramagruppen, «hemmelig venn» og kåring av «Årets klassekompis».

I tillegg til diverse stands både tirsdag og torsdag hvor elevene selv kan velge hvem de har lyst til å ta en prat med.

– Vi hadde noen stands i fjor også, men i år blir det større og mer omfattende. Vi får blant annet besøk av Skeiv Verden, Sos-rasisme, Mira-senteret og BUP Nydalen, opplyser Rostad.

LES OGSÅ: Her bygger Oslo kommune ny bro uten lov

«Hemmelig venn»

18-åringene Hanna, Iselin og Mari har stor tro på at uken kan styrke forholdet elevene ved skolen har til hverandre. De gleder seg til en annerledes uke med rom for kreativitet.

– Det er allerede et veldig godt miljø her, men vi er mange forskjellige typer mennesker fra ulike steder av byen og fra ulike miljøer. Denne uken skal vi alle samles på tvers av klasser og alder, sier Hanna.

– Noen husker kanskje «hemmelig venn» fra barneskolen. Det skal vi gjenta her denne uken. Klasselisten skal klippes opp og alle skal trekke en person.

Hvem man har hatt som hemmelig venn avsløres på fredag, sier Iselin og legger til:

– Vi skal også kåre «Årets klassekompis» på hvert trinn ved skolen. Elevene mailer meg hvem de mener fortjener denne tittelen og mot slutten av uken skal klassekompisene kåres. Da venter det også premier, sier Iselin.

– Denne uken er det få oppgaver som blir pålagt våre lærere; i stedet oppfordrer vi både lærere og elever til å komme med forslag og ideer til ulike aktiviteter på skolen.

– Som du ser er det allerede mye spennende på planen og mer vil det utvilsomt bli, avslutter Rostad.

LES OGSÅ: Soufian gjør det stort på Youtube

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai