RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De skjelver i Trondheim

(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Husker vi hvordan det var å dra til Trondheim og frykte for at det kunne bli ti i hatten? Den gang Rosenborg var uovervinnelige og Brann i stand til å gå i oppløsning nærmest på signal.

Vel - velkommen til en ny tid. Når Brann løper ut på Lerkendal-gresset på mandag til TV-sendt toppkamp er det Rosenborg som frykter ydmykelsen, ikke Brann.

Det betyr ikke at Brann ikke kan tape på Lerkendal. Det er riktig som Per-Ove Ludvigsen sier at Rosenborg er favoritt på Lerkendal uansett hvem de spiller mot av norske lag, men det betyr ikke at jeg tror Brann taper, selv om jeg ser at de kan komme til å gjøre det.

Årets Brann-utgave er så sterk at selv om det verste skulle skje, at laget må spille uten tre nøkkelspillere i Martin Andresen, Charlie Miller og - ja, nøkkelspiller Helge Haugen, så er vi ikke spesielt redd. Vi er svakere, men likevel sterke. Sentralt har vi to landslagsspillere å sette inn i Petter Vaagan Moen og Janez Zavrl. På flankene har vi flere muligheter. Mine favoritter er Knudsen og Ludvigsen. Mjelde heller vanligvis mer mot Huseklepp, men velger nok Kalvenes (back) og Hanstveit i en defensiv bortebatalje.

Sannheten er at Brann har ikke noe press på seg. Det er Rosenborg som skjelver. De frykter virkelig et Brann-lag som ikke slipper motstanderne til sjanser. De frykter et ubeseiret Brann-lag. De frykter at Brann kan besegle sesongen som katastrofal og kaste laget uti nok en opprivende nå-må-vi-kaste-treneren-prosess. For å si det med omskrevet Shakespeare: "Something is rotten in the state of Rosenborg" og de som vet det beste er trønderne selv.

Kampen mot Ham-Kam sist helg var hyggelig titting. Hedmarkingene skapte tolv sjanser mot Rosenborgs ni og vant 3-0. Skaper Brann tolv sjanser scorer de ni mål.

Det er vanskelig å huske at vi har gledet oss mer til en fotballkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere