PARIS/OSLO (Nettavisen): Ved 15-tiden fredag ringte Amedy Coulibaly til fortalte TV-kanalen BMF og fortalte at han var medlem i terrororganisasjonen IS og fortalte om samarbeidet med Kouachi-brødrene.

– De skulle ta Charlie Hebdo, jeg skulle ta politiet, sa Coulibaly til kanalen.

Han sa også at han valgte kosherbutikken fordi han ønsket å ramme jøder.

Han ble drept da politiet gikk til aksjon mot kosherbutikken litt over klokken 17 fredag.

De foreløpige opplysningene sier at fire gisler ble drept i aksjonen i kosherbutikken. Fire andre skal være kritisk skadd. Om de ble drept og skadd under politiaksjonen, eller tidligere på dagen, er foreløpig ukjent.

Usikker skjebne
Sky News skriver
at politiet før aksjonen hadde tatt kontroll med videoovervåkingen i butikken slik at de kunne se hva som skjedde der inne.

De koordinerte aksjonene skal ha blitt godkjent av president Francois Hollande personlig.

Det er stor usikkerhet rundt skjebnen til Hayat Boumedienne (26), som var etterlyst sammen med Coulibaly. Boumedienne var Coulibalys kjæreste. Ifølge avisen Le Mondes kilder skal hun ikke ha vært i butikken under gisselaksjonen slik det har blitt rapportert fredag.

Nyhetsbyrået AFP melder imidlertid at hun kan ha vært en av de fire døde i butikken.

Brødrene startet skytingen

CNN siterer kilder på at hun unnslapp. Også Sky News skriver at en gisseltaker unnslapp fra butikken, men skriver at dette var en mann.

Les også: Etterlyst for drap på politikvinne

Les også: Drapet på politikvinne behandles som terror

Brødrene Cherif Kouachi (32) og Said Kouachi (34) ble drept da politiet samtidig gikk til aksjon i trykkeriet ved byen Dammartin-en-Goele nordøst for Paris.

-Al-Qaida
Også Cherif Kouachi skal ha snakket med fransk fjernsyn før han ble drept fredag. Mens Coulibaly sa han var IS-medlem, opplyste Kouachi at han var medlem av Al-Qaida og at terrororganisasjonen også hadde sponset aksjonen.

Lenge trodde man at Kouachi-brødrene hadde et gissel inne i trykkeriet.

27-åringen som oppholdt seg i bygningen skal imidlertid ikke ha vært gissel, men ha gjemt seg i bygningen. Ifølge Le Figaro fortalte han faren sin i en tekstmelding at han hadde gjemt seg i andre etasje. «Jeg tror de har drept alle sammen. Be politiet gripe inn» skrev han på sms.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));