RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

De sprøeste diettene

Sist oppdatert:
Noen slankekurer er bare latterlige.

(SIDE2): Virker det fristende med en bendelormdiett eller å plassere en pumpe i magen?

Til tross for at man stadig leser og hører at for å gå ned i vekt så må man endre spisevaner og bevege seg mer, så er det fortsatt mange som kaster seg over ulike dietter og slankeprodukter i håp om en «quick fix».

Det er utrolig hva folk gjør i håp om å miste noen kilo og her er det Side2 mener er noen av de sprøeste alternativene for vektreduksjon:

«Tygg og spytt ut»-dietten
Denne diettvarianten er akkurat slik som den høres ut som. Her skal du rett og slett tygge maten, men for all del ikke svelge den. Det anbefales at du tygger matbitene mellom 30 og 80 ganger før du deretter spytter ut maten igjen, skriver iVillage.com.

Selvfølgelig vil denne varianten få deg til å rase ned i vekt, tross alt så får du i deg minimalt med mat. Men en positiv side ved denne dietten er at man kan spise akkurat det man vil siden mesteparten av maten uansett ikke vil gå ned i fordøyelsessystemet.

Derimot så er det ikke fullt så hyggelig å være på denne type diett om du skal i familieselskap eller festmiddag...

Bendelormdietten
Dette er nok en av de mest spesielle slankekurene noensinne. I denne dietten skal man svelge egg av bendelorm og disse vil etter hvert utvikle seg og gjøre fordøyelsesprosessen dårligere. Kroppen vil dermed ta opp mindre næring og ifølge forskere kan man gå ned 400-800 gram i uka hvis du har bendelorm.

Men ormen er imdlertid svært skadelig og kan vandre til andre steder i kroppen som for eksempel hjernen. I verste fall kan det å ha bendelorm i kroppen være dødelig.

Pilledietten
Det finnes hundrevis av ulike produsenter av «fantastiske slankepiller som gir superraske resultater» på markedet.

Merkelig nok kommer disse pillene sammen med en bruksanvisning som også anbefaler deg å spise sunnere og være minst tretti minutter fysisk aktiv hver dag.

Uansett om det er piller som lover økt fettforbrenning, demper søtsug eller blokkerer karbohydratene i maten du spiser så bør du spørre deg selv om det faktisk er pillene eller de spiseendringene som bidrar til at vekta går nedover. Ikke glem at det handler mye om det psykiske også.

Kjøper du tabletter som du tror skal virke så er det også stor sjanse for at du automatisk spiser litt mindre, litt sunnere og faktisk beveger deg mer i hverdagen.

«Gjør-det-selv-magepumpe»
Her får man satt inn et rør i magen og hver gang du har spist skal man rett og slett pumpe opp maten igjen.

Dette kan høres ut som en form for spiseforstyrrelsen bulimi, men firmaet «Aspire Bariatrics» sier dette er den perfekte løsningen for de som sliter med overvekt.

De har til og med laget en film der de forklarer hvordan magepumpen fungerer:

Kjeksdietter

Putt ordet «kjeks» sammen med ordet diett og folk er mer enn villig til å prøve forslaget. For hvem fristes vel ikke av tanken på å kunne spise kjeks samtidig som man går ned i vekt?


De såkalte «slankekjeksene» kommer i ulike smaksvarianter og mange skjønner nok raskt hvorfor man fort kan gå lei av denne dietten. Kjeksene har selvfølgelig et mindre innhold av sukker og fett sammenlignet med vanlige kjeks og smaksmessig blir det ikke så mye å skryte av.

En del av konseptet er at du spiser disse slankekjeksene fordi de skal hjelpe deg med å få en bedre og lengre metthetsfølelse. Dette er fordi de har et høyere innhold av fiber og protein. I utgangspunktet spiser man omtrent seks til ni kjeks om dagen i tillegg til ett større måltid som skal bestå av grønnsaker og proteiner.

Egentlig er dette altså en lavkalori-diett, men næringsmessig er ikke kjeksene så mye å skryte av da de som regel inneholder lite av vitaminer og mineraler. Vil det ikke da være bedre å gå på en diett med ordentlige råvarer som inneholder lite kilokalorier, men som i det minste gir deg mer av de gode næringsstoffene?

Kålsuppe-dietten
Denne er også kjent under navnet «Rikshospitalets suppekur» og mange bruker denne suppen for å kickstarte en lengre slankekur. Suppen lover at du vil rase ned i vekt på rekordtid bare du følger den tilhørende matplanen.

Første dag kan du spise all slags frukt, men for all del, hold deg unna banan. På dag fire skal du derimot spise minst tre bananer og så mye skummet melk du orker.

Tilhengere av denne suppen mener at den unike meny-kombinasjonen får opp forbrenningen og dermed bidrar til at du går ned i vekt.

Likevel er det en grunn til å være skeptisk. Et vekttap på 2-3 kilo er ikke uvanlig, men dette er som oftest mest vann. Dermed er det fort gjort å gå opp igjen disse kiloene da du begynner å spise vanlig mat igjen.

Bryllupsdietten
Denne slankekuren går ut på å leve på kun 800 kilokalorier per dag i hele ti dager. Slankekuren omtales som en rask metode for å bli kvitt de ekstra kiloene ved å tilføre proteiner, fett og vann gjennom en tube i nesen. Siden det særlig er kommende bruder som har vært den største kundegruppen omtales nesetube-programmet som «bryllupsdietten».

To tynne slanger blir plassert gjennom neseborene samtidig som personen skal drikke små slurker med vann. Deretter blir en «næringsstoffpumpe», som skal festes bak øret, koblet til slangene og denne må være tilkoblet i 24 timer.

Denne vil gi personen en proteinløsning bestående av essensielle aminosyrer, vitaminer og mineraler som er spesielt tilpasset han eller hennes egne behov. Miksturen blander man selv av en pulverløsning og vann og er det eneste man får lov til å «spise».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere