RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De særeste helserådene

Foto: Crestock.com
Sist oppdatert:
Frivillig smerte og kutiss er noen av helserådene du neppe vil høre på.

(SIDE2:) Vi overøses av helseråd fra ulike eksperter. Mens noen råd er veldig gode, er det andre som er litt merkeligere.

AskMen.com har kåret de særeste helsetipsene som har blitt gitt:

1. Bendelorm
Dette slankefenomenet skrev vi også om da vi omtalte tidenes verste slankekurer. Enkelte slankere har nemlig valgt å innta en bendelorm frivillig, fordi de tror det vil virke slankende. Men dette stemmer ikke. Faktisk kan bendelorm være svært skadelig. Heldigvis er det ingen som anbefaler dette lenger.

LES OGSÅ: Tidenes verste slankekurer

2. Malariaterapi
Den amerikanske legen Henry Heimlich hevdet på 1980-tallet at malariasmitte kan behandle sykdommer som AIDS, syfilis og borreliose. Malaria er for øvrig skyld i omtrent to millioner dødsfall årlig. Helsemyndighetene i USA har gått sterkt ut mot «behandlingen».

3. Biegift
Biestikk er vondt, så hvorfor i all verden skal man la seg stikke frivillig? Enkelte tror likevel at biegift kan være helbredende. Tilførsel av biegift på spesifikke steder på kroppen, hevdes å kunne redusere symptomer på brystkreft, leddbetennelse, akillesbursitt, tendinitt og herpes. Mens honning kan hjelpe mot enkelte sykdommer, er det ikke bevist at biegift kan gjøre det samme. Likevel brukes det fremdeles som en naturbehandling i Kina.

4. Kutiss
I India blir kuene sett på som hellige. En gruppe hinduister, The Cow Protection Department of the Rashtriya Swayamsevak Sangh, vil nå gjøre kuurin til en helsedrikk. Dette skal blant annet kurere leversykdommer og kreft, hevder de.

5. Tarmskylling
Mange tror at det er sunt å rense tarmen med jevne mellomrom, men ifølge Lommelegen er det slett ikke sunt. Nettsiden skriver at det ikke finnes dokumentasjon på at tarmskylling er bra for helsa, i tillegg til at det faktisk kan være skadelig å gjøre det for ofte.

6. Ozonterapi
Siden 1856 har ozonterapi vært mye brukt. Tidligere ble ozon, som er en form for oksygen, brukt for blant annet å sterilisere legeutstyr. I dag bruker enkelte ozon til å sterilisere mat og drikke med. Verre er det imidlertid når folk tilfører ozon i blodet, for å sterilisere kroppen. Dette kan nemlig gi økt risiko for skader.

7. Ørelys
I denne behandlingen, setter man en stor, hul kjegle med brennende bivoks eller parafin i øret. Dette skal danne et lett vakuum i ørekanalen, noe som skal fjerne ørevoks og kunne kurere problemer som ørebetennelse, infeksjoner, hodepine og svimmelhet. Dessverre er ikke behandlingen perfekt. Mange har meldt om brannskader, og i de verste tilfellene har pasienter fått hull på trommehinnen.

Se hele listen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere