Gå til sidens hovedinnhold

De største ryktene før E3

Hva vil Sony, Microsoft og Nintendo avsløre på verdens største spillmesse?

(Spill): E3 er verdens største spillmesse. Med bare dager igjen til Sony, Microsoft og Nintendo skal holde sine store pressekonferanser koker det på ryktebørsen.

Her har vi samlet de største snakkisene du bør følge med på.

Et nytt «Metal Gear»

- Dette er det siste spillet, sa Hideo Kojima før lanseringen av «Metal Gear Solid 4». Det har imidlertid den berømte spillutvikleren sagt før, og selv om han ikke lager flere «Solid»-spill, kan han naturligvis lage flere «Metal Gear»-spill, ikke sant?

Ryktene rundt Kojima er todelte. Et forteller at «Metal Gear Solid 4» kommer til Xbox 360 og et annet at «Metal Gear Solid 5» slippes til både PS3 og Xbox 360. Kojimas offisielle nettside inneholder en nedtellingsklokke som skal slutte omtrent når Microsoft holder sin pressekonferanse før E3 den 1. juni.

PS3 Slim

I mai svirret rykter om at Sony har planer om å lage en ny og mindre versjon av Playstation 3. Ryktene ble forsterket da en serie bilder, tilsynelatende fra en fabrikk som lager den nye maskinvaren, dukket opp.

Sony Playstation har offisielt benektet at de på det nåværende tidspunkt har planer om å redesigne PS3, men under overskriften «PS3 Slim Bekreftet?» melder IGN.com at en samtale mellom en ansatt i Sony og en kilde i spillbutikkjeden Gamestop kan tyde på at designforbedringen er en realitet.

Da kilden i Gamestop brakte bildene av PS3 Slim på banen skal personen i Sony ha blitt overrasket over at bildene «var publisert allerede».

Bevegelseskontroll til Xbox

Wii har gjort enorm suksess med sine unike spillkontroller. Ved hjelp av en sensor ved TV-en registrerer konsollen bevegelsen din og du kan for eksempel spill tennis ved å bruke kontrolleren akkurat som en virkelig tennisracket.

Nå kan det se ut til at Microsoft (og Sony) kopierer funksjonaliteten. Et bildetips sendt til nettsiden Engadget viser en Xbox 360 tilsynelatende koblet sammen med en bevegelsessensor.

Forskjellen fra Wii sin løsning ser ut til å være at denne sensoren er utstyrt med kamera og mikrofon og skal etter sigende registrere bevegelse uten behov for en kontroller. Les mer om det her.

PSP Go!

I mars og april dukket det stadig opp nyheter om en ny og forbedret versjon av Playstation Portable.

Kreativ sjef i Acclaim, David Perry sa at han med sikkerhet vet at en ny PSP eksisterer. Nettsiden Eurogamer skal ha vært i konakt med utviklere som har beskrevet detaljer ved den nye programvaren og til nettsiden Pocket Gamer forteller en kilde som skal jobbe med spill til den nye konsollen at Sony går rett i strupen på Apples iPhone og iPod Touch. Det siste vi hørte var at den neste PSP skal hete «PSP Go!».

Nintendo blir hardcore

Pressekonferansen til Nintendo i 2008 var en skuffelse for selskapets mest trofaste og ihuga spillere som vil ha mer skikkelige spill og færre elektroniske treningsveiledere.

I et intervju med Forbes innrømmer nintendosjef Satoru Iwata at fjorårets konferanse kunne «misforstås» av hardcorespillerne. Dette tar vi som et sikkert tegn på at vi får se flere sverd og tungt artilleri enn plastikktrommer og balansebrett i år. Det er på tide med mer «Mario» og «Zelda».

Retroparadis på Xbox 360

Tyske sensurmyndigheter slapp muligens denne katten ut av sekken da de førte opp 1990-spillet «The Secret Of Monkey Island - Special Edition» til Xbox 360. Siden har også «Wolfenstein 3D» blitt bekreftet til konsollen og ryktene vil ha det til at enda flere av de aller største retroklassikere er på vei til Xbox Live Arcade.

Tungvektere på PC

PC-spillerne setter sin lit til at gamle helter blir som nye i løpet av E3 2009.

Det er sannsynlig at Blizzard vil annonsere slippdatoen til «Starcraft II» og kanskje også «Diablo III». Valve synes vi også har jobbet lenge nok med «Half-Life 2: Episode 3» og er spente på hva Newell og hans team har å vise frem. Det samme kan sies som supergrafikkpusherne Crytek. Blir endelig «Crysis 2» annonsert?

Kilde: CVG .

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Kommentarer til denne saken