De tekniske detaljene til 3DS «avslørt»

Foto: (Nintendo)

Nintendo 3DS vil inneholde styrespake, akselerometer og støtte dirring, ifølge japanske medier.

24.03.10 08:25

Tirsdag annonserte Nintendo nok en modell i den håndholdte DS-familien: Nintendo 3DS. Det var strengt ikke mye vi fikk vite om den nye konsollen annet enn at den støtter 3D-spill, og det uten at forbrukerne trenger spesialbriller.

Men ifølge den japanske nyhetsjegeren Adriansang har japanske aviser publisert en rekke ekstra detaljer om det nye systemet, skriver PC World.

Nikkei er av den oppfatning at 3DS vil få en styrespake for å bevege på 3D-objekter og at konsollen vil støtte dirring. Avisen hevder Nintendo patenterte begge teknologiene i 2009.

Forbrukere skal også kunne vente seg en hastighetsøkning i den trådløse dataoverføringen. PC World skriver at den nye modellen mest sannsynlig går fra dagens 802.11b-standard til 802.11g. I teorien øker det overføringshastigheten fra 11 Mbps til 54 Mbps.

Også batteriet skal få seg en oppgradering fra DSi-modellene. Nikkei regner med at tiden konsollen kan brukes i strekk vil øke fra 9 til 15 timer.

Muligens inspirert av Apples suksess med iPhone og iPod Touch, kan 3DS inneholde en et akselerometer. Ryktene om en slik DS dukket for øvrig opp allerede i januar.

Avisen Daily Yomiuri skriver at 3DS kommer til å bruke en 3D LCD-skjerm fra Sharp som legger et ekstra lag over skjermen for å skape 3D-effekten uten bruk av briller. Denne teknologien ble vist fram for første gang på CeBIT.

Disse detaljene høres unektelig spennende ut, selv om 3D-spilling på en skjerm mindre enn 4'' strengt tatt virker litt tvilsomt. Men det vet vi jo ikke før vi har prøvd. La oss håpe Nintendo leverer varene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.