RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De tøffeste jentene i New York

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:

Suzy Hotrod fra Brooklyn Bombshells (til venstre) kjemper febrilsk mot Manhattan Mayhems Venus Demolish i et arrangement som kalles Gotham Girls Roller Derby.

På en gammel rulleskøytearena i South Bronx møtes de tøffeste jentene i New York.

- Du har en jobb på dagtid hvor du gjør din greie, og på kvelden drar du ut og banker opp folk, sier Tami Heaton, som til daglig er redaktør for et nettsted. På kvelden, når rulleskøytene er på, heter hun Sybil Disobedience.

Hun har lagkamerater som Baby Ruthless og Venus Demolish. Draktene er svært små, men damene har på seg hjelmer tannbeskyttere, knebeskyttere og albubeskyttere, for å dempe kollisjonene med det knallharde tregulvet. Lagene må passe på motstanderens utpekte «jammer» som skaffer laget et poeng hver gang hun passerer en spiller fra det motsatte laget.

Kroppstaklinger og albuestøt er tillatt, beinkrok og slåssing er ikke lov. Selv om det ikke finnes noen offisielle regler, prøver to mannlige dommere å holde ordene på østrogenkaoset.

Håpet er å få tilskuere til å tenne på sporten, som er inspirert av rulleskøytestevner fra 1930-tallet.

Mange amerikanere husker fortsatt TV-sendte rulleskøytekamper fra 1970-tallet der gjenger med tøffe kvinner suste rundt på en innendørsarena mens de slengte fornærmelser mot hverandre og hverandre over rekkverkene. Dette var en av forløperne til moderne amerikansk fribryting, melder Reuters.

Arrangørene av dagens stevner beskriver sporten som «postfeministisk».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere