*Nettavisen* Nyheter.

De ti reglene for ditt forhold

Har du lyst til at ditt forhold skal vare lenger enn til over jul? Her er ti regler dere bør følge.

30.10.06 06:44

(Side2:) Det er ikke alltid lett å være i et forhold. Ting du trenger er ikke nødvendigvis det samme som din partner trenger. Her er ti regler som gjør det litt lettere å være i et forhold.

1. Bruk jeg-språk
Hvis du i alle krangler eller diskusjoner bruker du sa at, du vil jo etc. så blir den andre partneren defensiv. Bruk jeg, si hva du mener og hva du føler - og ikke legg meninger eller følelser over på din partner. Da får du en krangel.

2. Ikke bruk sarkasme
Tror du søpla går ut av seg selv? er omtrent som å legge en fyrstikk som brenner i nærheten av en kruttlager. Sarkasme og ironi skaper gnisninger.

3. Hold deg til temaet
Hvis dere diskuterer hva dere skal gjøre i helgen har det ikke noe å si hvem som tok oppvasken sist.

4. Ikke avbryt
I alle diskusjoner er det slik at enhver avbrytelse skaper irritasjon. Selv om du ikke er enig så bør du la den andre parten snakke ferdig. Tenk selv hvor irriterende det er å se debatter hvor alle avbryter hverandre?

5. Gjenta hva den andre parten sa
Kanskje skjønner du ikke hva den andre sa? Uansett er det lurt å gjenta hva som blir sagt - da vil man få en oppfattelse av at man skjønner deg.

6. Spør riktig type spørsmål
Hvorfor mener du det er ikke et lurt spørsmål, men kanskje spørre om detaljer eller å være nøyaktig kan være det.

7. Ikke bruk fortiden
Hvis du har en partner som før ikke tok ut søpla, men gjør det nå - da er det greit, og ingen vits i å ta opp i en diskusjon. Hvis du alltid gjentar gamle feil vil den andre parten føle at det ikke er noe vits i å forbedre seg.

8. Gi den andre rom
Å være sammen betyr ikke at man skal være sammen døgnet rundt. Ved å gi hverandre rom får man også bedre tid sammen.

9. Snakk om følelser
Dette er først og fremst en regel menn har problemer med, men ved å snakke om hva man føler og ikke bare hva man mener får man et åpnere forhold hvor det er lettere å forstå den andre parten.

10. Fjern sjalusi
Hvis det er slik at den ene parten, eller begge, stadig er sjau må man snakke om det og finne ut hvorfor. Stadig sjalusi vil skape mange unødige gnisninger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag