*Nettavisen* Nyheter.

De ti teiteste diettene

Folk gjør nesten alt for å gå ned i vekt. Her er noen av favorittene.

30.01.08 12:42

(YEYE): Verden vil bedras, heter det. Og vi prøver den ene dietten etter den andre i søken etter en lettvint snarvei til drømmekroppen. Her er noen av de tåpeligste oppskriftene på å gå ned i vekt:

Subway-dietten
Selv om mange er glad i sandwichene fra «Subway», så funker det ikke å spise dem to ganger om dagen i et år slik de reklamerer for. At Jared Fogel, bedre kjent som «Subway-mannen», gikk ned 112 kilo på et år, virker fullstendig ubegripelig. Og tenk hvor mye penger man kan spare ved å lage sine egne sandwicher, eller ta en joggetur i ny og ne.

Frokostblanding-dietten
Denne er ganske lik som Subway-dietten; spis frokostblanding to ganger om dagen og du går ned i vekt. Flere merker reklamerer for at man kan gå ned 2,7 kilo på to uker. Det hele har en enkel forklaring. Med en gang man begynner å passe på hva man spiser, så ender man opp med å få i seg mindre kalorier. Frokostblanding er nemlig ikke noen helsekost; den tredje ingrediensen i «Spesial K» og den andre i «All Bran» er sukker.

Kålsuppe-dietten
Mmm...kål. Godt i ny og ne, men ikke hver dag. I hvert fall hvis du vil unngå å miste konsentrasjonen, kreftene og føle deg ør og svimmel. For ikke å nevne oppblåsthet og tarmgass...

«Nutrilett»- og «Herbalife»-dietten
Ganske enkelt: bytt ut Subway, frokostblanding og kål med en shake eller sjokoladebar fra «Nutrilett» eller «Herbalife», eller et annet slankemerke. Dette er vel og bra, helt til du blir mektig lei av å spise det samme hver dag og skjønner at – jøss – det finnes jo mye annet sunt man kan spise som er mye bedre og billigere! Frukt og grønnsaker for eksempel.

Blodtype-dietten
Ifølge denne dietten så skal man spise mat etter hvilken blodtype man har. Synes du dette høres mer ut som en dårlig spøk enn en diett, så er du inne på noe - det foreligger nemlig ingen bevis på at blodtypen din påvirker vekt og helse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Russisk luftforsvar-dietten
Denne dietten krever ikke at du er i luftforsvaret, men at du spiser mat som gjør at du balanserer helt på sultegrensen. Denne sultekuren oppsto i tidligere Sovjetunionen for at soldater skulle holde vekten. Kaffe til frokost. To egg og en tomat til lunsj. En remse med kjøtt og salat til middag. Ja, du vil gå ned i kilo og ja, du vil føle deg like dårlig som en soldat i tidligere Sovjetunionen.

Tre dagers-dietten
Denne dietten tillater deg å spise vanvittig mye til middag. Du får også lov til å spise en tallerken med vaniljeis og en spiseskje peanøttsmør mens dietten pågår, samt annen mat som er nøye målt opp. Grunnen til at du kan gå ned 4,5 kilo på tre dager, er meget strenge begrensninger når det gjelder kalorier. Etter tre dager? Da går du opp igjen.

Eplecidereddik-dietten
Nam nam, ingenting er som et par teskjeer med eddik før et måltid! Snakk om appetittdempende middel. Denne dietten forutsetter at hvis du får i deg eplecidereddik femten minutter før du spiser, så vil sulten avta og det vil dempe trangen til å småspise.

Det er ingen bevis på at eplecidereddik hjelper deg å gå ned i vekt; det er i grunnen like stor grunn til å stole på denne dietten som de andre rare påfunnene i denne artikkelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skrive-dietten
Ifølge Julia Camerons bok «The Writing Diet: Write Yourself Right-Sized», så overspiser vi ikke på grunn av sult, men på grunn av følelser. Ved å skrive daglig så kommer man i kontakt med følelsene og setter ord på dem, og putter de på papiret istedenfor i munnen. Selv om hendene kanskje er mer opptatt av å skrive enn å gripe etter potetgullposen, så kan det være vanskelig å forstå at å sitte på rompa hver dag vil gjøre den mindre...

Dr. Siegals kjeks-dietten
Her skal det spises kjeks! Ikke vanlige kjeks, men Dr. Siegals egen oppskrift. Dr. Siegal er en lege som spesialiserer seg på fedme, og liker å selge slankebøker og snacks. Likevel er hans egne appetittdempende kjeks en skuffende nytelse som ikke virker. Selv om de gjør deg mindre sulten, så anbefaler Dr. Siegal at man kombinerer dem med en annen diett. Alle skjønner at den andre dietten i så fall er hovedgrunnen til at du går ned i vekt.

Atkins-dietten
Dette er den latterligste dietten av dem alle. Ja, den kan hjelpe deg ned i vekt, men den får deg også til å føle dårlig. Å kutte ned på sukker og nesten alle karbohydrater kan være en god ting, men ikke alle karbohydrater er usunt; de gode gir for eksempel drivstoff til musklene og smaker riktig så godt. For ikke å nevne at Atkins-dietten ikke bidrar til en sunn livsstil, men derimot til at du må spise mat som ikke nødvendigvis er sunt for deg.

Til syvende og sist er det ikke disse latterlige, uholdbare og til tider farlige diettene som holder vekten i sjakk, men derimot det vi alle egentlig vet – et sunt kosthold, regelmessig trening, masse vann og en god latter.

Kilde: Divinecaroline.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag