RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De travleste trener mest

Oslo (NTB): De som har høyest utdanning, flest ressurser og er mest aktive både i arbeidslivet og i frivillig arbeid er også de som er mest fysisk aktive. Det viser en ny rapport.

Rapporten fra Norges idrettshøgskole (NIH) er basert på en utredning fra Helsedirektoratet om hvordan øke sosial utjevning og fysisk aktivitet i befolkningen, skriver forskning.no.

- De med høyest utdanning og mest ressurser stikker fra. De som mestrer det moderne samfunnets levesett bedre, finner også tid til trening, sier professor Gunnar Breivik ved NIH.

Rapporten viser at de både er mer aktive i både tradisjonelle idretter og i kommersielle treningsformer, og at de også er mer involvert i frivillig arbeid.

Faller man utenfor på et område, er det større sjanse for også å gjelde andre områder. De som sliter i arbeidslivet er for eksempel mindre fysisk aktive, og får dårligere helse som følge av dette.

Professor Breivik mener at kroppen ikke er trent for det moderne samfunnet og at vi ikke lenger får fysisk aktivitet automatisk, men at vi selv må ta ansvar for å bygge inn dette i vår livsstil. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere