De ulike brennerne

Finn ut hvilken DVD-brenner som passer for deg.

Fordelen med en PC-brenner er at det er mye enklere å brenne dine egne bilder og videoer over på DVD-plater. Du kan redigere både bildene og filmene mye bedre og enklere enn på en stue-brenner.

Du kan ta opp programmer fra TV-en også, men da må du kjøpe et TV-kort som koster rundt 1.000-lappen for bærbare PC-er og mellom 5- og 600 kroner for stasjonære. Da følger det som regel med programvare som gjør at du enkelt kan brenne TV-programmer til DVD.

Eneste aberet er at du i de fleste tilfellene må åpne den stasjonære PC-en og sette inn TV-kortet. Det kan være noe komplisert for deg som ikke har sett innsiden på en PC før.

Da er det kanskje bedre å kjøpe en USB-basert TV-mottaker slik du får til bærbare PC-er, selv om de er nesten dobbelt så dyre.

Stue-brennere
Det finnes også to typer stue-brennere. Disse ser ut som vanlige videospillere, og passer godt inn i stua.

- Den ene typen stue-brenner har harddisk der opptaket kan lagres, eller du kan brenne opptaket direkte ut på DVD. Den enkleste typen er den som legger det rett på DVD, og prisen her er nede i rundt 3.000 kroner, sier Mehus.

En stue-brenner med harddisk har flere funksjoner. Du kan blant annet pause TV-sendingene dersom telefonen ringer, og for så å fortsette der du slapp når du har blitt kvitt svigermor. Disse er da også dyrere, og kommer til en pris fra 5.000 kroner og oppover. Stue-brennere er også enklere å bruke enn PC-brennere.

Neste side: Konklusjon

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag