*Nettavisen* Nyheter.

De ultimate vinterskoene

GÅ FOR KVALITET: Stylist Margrethe Gilboe mener kvalitet bør gå før noe annet når det gjelder sko. I vinter er det ankelstøvletter, gummistøvler og snowjoggene som gjelder. Foto: (Lille Vinkel)

Ankelboots, spreke farger og secondhand sko er hete tips for vintersesongen.

10.01.08 18:58

(SIDE2): Hva skal du ha på beina i vinter? Snø, slaps og is – det rimer ikke akkurat med haute couture og høye hæler. Vi spurte stylist og motekspert Margrethe Gilboe hva hun mener er denne vinterens store skotrender.

Si din mening om vinterskoene nederst!

Ankelfin
For Margrethe er de snertne ankelstøvlettene like riktig for vinteren som de var i høst.

- Ankelstøvlettene kommer i mange varianter, fra sporty til supersleek og elegant. Her er det med andre ord rom for å finne et par man trives med, sier hun.

Stylisten med lang erfaring i motebransjen synes vi burde sette litt farge på den ellers grå vinterhverdagen og gjøre den litt mer glad.

- Med sko er det enkelt å tilføre farge og man lettere kan bytte ut når du går lei fargen.

-Hva bør vi ha på beina i vinter?

- Det finnes mange forskjellige støveletter og ankelboots som er foret med ull. Velg etter egen smak, og etter vær og temperatur. Det ser bare teit ut å trippe rundt i kalde og spinkle sko på holka! Regner det, så finnes det utallige kule gummistøvler i alle farger, sier Margrethe.

Si din mening om vinterskoene nederst!

Klikk på bildet for å forstørre.

Miljøvennlig
Kan man finne de kuleste skoene på loppis? Ja, ifølge Margrethe. Og ikke bare er det kult og helt riktig i forhold til miljøet, du får sko ingen andre har. Særpreg er definitivt tingen.

- Gå for second hand! Gjenbruk er digg og miljøvennlig, mener hun.

Er du heldig kan du gjøre et superkupp på Fretex , UFF , på bestemors gamle loft eller på nettsteder som Ebay.

Les mer her:De kuleste sjappene på nett og de 55 beste nettbutikkene her!

Perfekte sko til foten er ikke alltid like enkelt å finne, men det finnes noen enkle regler man kan gå etter.

- Har du store føtter bør du ikke velge veldig spisse sko. Det forlenger foten ytterlige. Dessuten må man gjerne gå opp en størrelse for å få plass til tærne. Rund tå forkorter, spiss tå forlenger, tipser Margrethe.

Les også:Gjør et kleskupp!

Klikk på bildet for å forstørre.

Sesongens farsott?
Vi har sett gummistøvlene sprette opp de siste årene i alle former og farger, heldigvis er det trendy og ikke minst lurt å holde seg tørr på beina. UGG-støvlene kom som en orkan inn i motebildet for vel fire år siden, og fremdeles ser vi de flate, varme skoene i vinterkulda.

De fryktede snowjoggskoene fra 1980-tallet er tilbake for fullt i vinter og fargerike skriker de til oss fra skohyllene. Snowjogg, dunjakke og tupert hår, så har du bertestilen fra det glade tiåret.

Men årets farsott?

Margrethe synes fremdeles gummistøvlene er sterke for vinteren, de kan brukes til både jeans, kjole og skjørt, og kommer i den fargen du liker aller best.

- I år er det ikke noe stygt å se i trendbildet. Jeg liker mangfoldet i vinter, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE TIL 80-TALLET: Snowjoggene er tilbake for fullt i vinter. Her er tre varianter i skinn, mønster og skimrende gull. Priser fra 280 - 600 kroner. Foto: (Lille Vinkel/Din Sko)

Dilla på Margiela
Stylisten understreker at sko skal matche din garderobe og personlige stil, og ikke nødvendigvis følge trendene for sesongen.

- Jeg satser på kvalitet når det gjelder sko, sier hun. I vinter har hun lagt sin elsk på den belgiske designeren Martin Margiela og hyller hans skodesign.

- Jeg digger Martin Margielas forede ankelboots. De er både praktiske, varme og kule. I vinter går jeg for hans semskede ankelboots med gummi-wedgehæl og samme merket i støvelett i sort lakk og hvit gummi-wedgehæl.

Klikk på bildet for å forstørre.

KJENDIS-SKO: Bai Ling går for gullfargede ankelstøvlett, Mary-Kate Olsen holder seg tørr på beina i sorte Hunter-gummistøvler og Lindsay Lohan går for lave sorte ankelstøvler. Foto: (Stella Pictures)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.