*Nettavisen* Nyheter.

De vakreste greske øyene

Foto: Crestock

Skal du til Hellas er et besøk på disse øyene et «must».

07.06.10 15:11

Det er vel knapt noen som ikke har fått med seg det økonomiske uføre som Hellas har kommet i. En redningsplanke vil være turisme, og strakstiltak iverksettes nå for å få turistene tilbake til greske øyperler og storbyer. De senere årene har nemlig turister valgt Tyrkia og andre land fremfor et stadig dyrere og mindre servicevennlig Hellas. Og med tro på at dagens situasjon vil medføre endringer i turistnæringen til turistenes beste, bør folk kjenne sin besøkstid og reise til ferielandet Hellas igjen. For maken til øyperler som dette landet byr på finnes knapt noe annet sted.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

5 beste ferieøyer i Hellas:

Santorini
En av verdens mest spektakulære øyer, rost til skyene av alle kjente reisesider på nettet. Santorini er en del av et veldig krater og danner en åpen lagune, cirka 60 kilometer i omkrets. Rundt lagunen er 300 meter høye klipper og inne i lagunen finnes to aktive vulkaner. Den sørlige delen består av fruktbart slettelandskap hvor det dyrkes vindruer. I vest er det bratte klipper, mens østkysten er flat og har strender av sort lavasten. Det er sjeldent du får se vakrere solnedganger enn her. Hit reiser du med charterselskaper eller rutefly. Om sommeren er det 12 soltimer om dagen, over 30 grader i luften og 24 grader i havet. God tur!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wolfgang Staudt

Les mer om reisemål i Hellas hos Reiseplaneten.

Hydra
Denne bilfrie øya er et lite paradoks. Fraværet av tradisjonell biltrafikk kombinert med en kosmopolitisk atmosfære og herlig aktivt uteliv fascinerer mange. Vi er også svake for beliggenheten nær Aten. Noen vil kanskje se negativt på strendene som til stor del er steinete. Men det gir et krystallklart vann. Turister koser seg med å se historiske monumenter og bygninger, og ikke minst gamle klostre, slappe av på greske tavernaer og ellers bedrive vanlige turistsysler. Den enkleste måten å komme seg hit på er å fly til Aten og ta båt fra Pireus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: didi46

Kreta
Kreta er den sørligste av de greske øyene og har et mildt klima året rundt, selv om sommeren er en naturlig høysesong. Kreta er også den størst av de greske øyer og har vært en turistdestinasjon for sol- og badehungrige nordmenn lenge. Men vi anbefaler på det sterkeste at du tar deg tid til å oppdage mer enn Kretas strender. Kreta er nemlig en øy full av mystikk og vakker natur. Du skal nå ha kommet til Zevs fødested og sagnene om Ikaros, Minotauren og kong Minos stammer herfra. Og et besøk i ruinbyen Knossos, hvor Minos hersket, er obligatorisk. Hit kommer du enkelt både med rutefly eller charterfly.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wolfgang Staudt

Sifnos
Velkommen til en grønn øy med raviner, fjelltopper og herlige strender. Her bor det cirka 2500 fastboende, men med turistene øker dette tallet betraktelig i turistsesongen. Med tanke på flommen av Atenere som kommer hit i august, så kan et tips være å styre unna Sifnos denne måneden. I antikken var Sifnos kjent for sine gull- og sølvgruver og arkeologiske spor etter dette finnes fremdeles. Øya ligger vest i øygruppen Kykladene. Sifnos har utenom høysesong en sjarm og en ro som inviterer til et trivelig opphold. Det finnes flere byer som er verdt et besøk, i tillegg til mange svært gode strender. Du ankommer vanligvis havnebyen Kamares som også er den største feriebyen på øya. Besøk også hovedstaden Appolonia som ligger midt på øya, og Kastro som ligger noen få kilometer unna, som var en festningsby i middelalderen, og hvor flere av husene fremdeles har de gamle, venetianske våpenskjoldene over døra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: takeaway

Syros
Denne lille vakre øya har alt. En kosmopolitisk hovedstad, herlige feriebyer, arkeologiske godbiter og skjulte strandperler. Syros er for øvrig et senter for gresk folkemusikk med røtter fra Asia. Øya tilhører Kykladene. En gang var havna i hovedstaden Hermoupolis den største i Hellas, og det er ganske befriende å besøke en gresk øy hvor turisme nødvendigvis ikke er hovedbeskjeftigelsen for innbyggerne. De vanligste feriestedene på Syros er Kini, Galissas og Finikas som alle ligger på vestsiden av øya. Du kommer hit enkelt og greit fra Pireus utenfor Aten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: anjci

Se videofilm fra alle øyene hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.