*Nettavisen* Nyheter.

De vanligste slankesabotørene

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Går du i disse klassiske fellene?

28.07.09 19:45

(SIDE2): Det er langt fra åpenbare fristelser som sjokolade, chips og fet hurtigmat som står mellom deg og din idealvekt.

Gamle vaner og hverdagsfristelser kan være minst like ødeleggende når du kjemper for å gå ned noen kilo. Aftonbladet.se lister en rekke klassiske feller mange kan kjenne seg igjen i, deriblant:

1.« Alt eller ingenting» – tankegangen
Dette er kanskje den fremste sabotøren av dem alle i kampen mot kiloene. Men man skal være bra beinhard om man klarer å avstå fra absolutt alt usunt hele tiden og aldri skeie ut. Det er dømt til å gå galt før man i det hele tatt har tatt fatt på en lettere livsstil.

Vær heller litt greiere med deg selv, og la deg friste litt innimellom. Da er det også lettere å nå målet om du ikke får et panisk forhold til usunne matvarer. Gjør du rett 80 prosent av tiden er det i orden å skeie ut 20 prosent av den.

2. Salatlunsjen
Mange går i en klassisk slankefelle og hopper over lunsj eller bare spiser en svært lett salat. Om du ikke blir mett til et måltid kan det være lettere å bli bitt av hungersnøden senere på dagen, og dermed spise ekstra mye til middag og kvelds. Det er også lettere å bli overbemannet av søtsuget om man har spist lite tidlig på dagen.

Får du likevel i deg en lunsj med mat i, kan det være andre ting du bør ta hensyn til. Salaten er gjerne sunn nok i seg selv, men dressingen er ofte en skjult kaloribombe. Da kan en løsning være å lage den selv.

LES SAKEN: Velg sunne dressinger

3. Helgen
Alt går som på skinner i ukedagene, men så raskt det blir fredag er all selvbeherskelse og disiplin borte med vinden. Løsningen ifølge nettstedet er å spise regelmessig og rutinert også i helgene. Sørg også for å få nok bevegelse, så gjør det ikke noe om du unner deg litt ekstra.

Selv helsefreakene begår feil
En annen slankefelle er også å sette seg urealistiske mål. Selv de sunneste av de sunne trår feil iblant, og ofte er det vanskelig å vite hva som er det absolutt riktige for kroppen til enhver tid – spesielt med alle helserådene som florerer.

De såkalte helsefreakene gjør også feil som ikke alltid er til kroppens beste, for eksempel å alltid spise salat, trene til for høy lyd, unngå veiing, slurve med solkrem og mye mer.

LES HELE SAKEN: Feilene selv helsefreakene begår

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.