*Nettavisen* Nyheter.

De verste kjærlighetsklisjeene

Foto: Thinkstock

«Kjærligheten overvinner alt», og annet tull.

24.08.11 20:00

(SIDE2): Det er noen råd og ordtak, spesielt når det kommer til kjærlighet og samliv, som rett og slett burde tas med en klype salt, eller egentlig med hele saltbøssa, skriver The Huffington Post.

For eksempel disse:

«Det er flere fisker i havet»:
Når et forhold går duken, er det ikke akkurat som om man bare kan stikke ut og hanke seg inn en ny mann. Ja, det er kanskje mange fisker i havet, men det å faktisk fange en er ikke like lett. Dette betyr at du heller burde la være å kaste ut nettet på nytt, på en liten stund i alle fall.

Selv om det er mange fisker i havet, så kommer du mest sannsynlig til å kaste de fleste av dem ut igjen, før du finner en som er verdt å beholde.

«Tiden leger knuste hjerter»:
Du ville nok blitt ganske rystet om du dukket opp på legekontoret med et brukket ben, eller en hjernesvulst, og legen ba deg gå hjem og vente på at såret skulle leges av seg selv.

Noen ganger trenger man at noe må skje med en gang. Dra på tur, gå i terapi, eller kast piler på bildet av eksen din - gjør hva som helst som får deg til å føle deg bedre umiddelbart, istedenfor å sitte å vente på at «tiden» skal lege deg.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

«Bare kom over det»:
Det er ikke lett å komme over noen. Man kan ikke bare «gå videre». Det er en prosess. Men det betyr ikke at du skal sitte hjemme og sture, men isteden bruke tiden til å sørge og finne ut hva du ønsker i ditt neste forhold. Reflekter over hva du skal, og ikke skal gjøre, neste gang. Da slipper du kanskje å dra dine knuste forventninger, skuffelser, og bitterhet, videre til ditt neste forhold.

«Kjærligheten overvinner alt»:
Og jeg har funnet en måte å miste vekt på ved å bare spise sjokolade... Det høres utrolig romantisk ut, men kjærlighet alene kan faktisk ikke få deg gjennom alt. Når barna gråter og du ikke har sovet på tre dager, huset er en svinesti, du er irritert og gretten - da kan kjærligheten faktisk bli overveldet over å ene og alene ha fått oppgaven med å «overvinne alt», ifølge avisen.

Tenk heller at kommunikasjon overvinner alt, selv om det ikke er like romantisk, så er det et fint sted å starte. Når man kombinerer kommunikasjon, med tolaranse, omtanke, og forståelse, så har du kanskje en sjanse til å overvinne det du står ovenfor i forholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.