*Nettavisen* Nyheter.

De verste kjendisgjestene

Foto: Jason Merritt/Getty Images

Her er kjendisene hotelleiere helst ikke vil ha besøk av.

04.10.09 11:13

(SIDE2:) Et besøk av en kjendis kan bety mye for et hotell. Mange velger seg ut byens flotteste hotell, og ryktene om kjendisens tilstedeværelse kan tiltrekke seg andre besøkende.

Men kjendiser kan også være kravstore. Her er noen av verdens verste hotellgjester, ifølge Concierge.com og ABC News.

- Det er noen kjendiser som føler at det er greit å heve seg over reglene og bli behandlet som halvguder, har divakrav eller enorme, ødeleggende fester, sier Peter Frank, redaktør for Concierge.com, til ABC News.

Amy Winehouse
Hotellpersonalet forventer seg kanskje det verste når denne skandaledronningen sjekker inn på hotellet. Men det hjalp ikke med lave forventninger for Riverbank Plaza Hotel i London. Gulvet var fullt av flasker, sigarettsneiper og brukt undertøy. Sprit hadde trukket inn i møblene og badekaret hadde blitt svart etter at artisten farget håret i det.

Et annet hotell klaget på at hun kastet pasta bolognese på veggen og skar opp tapetet.

- Snoop Dog var der, og selv Snoop Dog var opprørt over oppførselen hennes, sier Frank til ABC News.

Salvador Dalí
Surrealismens far skapte noe mer absurde problemer enn Amy Winehouse. Personalet ved Le Meurice i Paris, hvor han var en fast gjest, har fortalt mange sprø historier. Han hadde ofte med seg to ozeloter - leopardlignende kattedyr - som kloret opp vegger og gulv. En gang krevde han å få en hest levert på rommet. En annen gang ba han om en flokk sauer, som han skøyt på med luftgevær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mariah Carey
Denne divaen har store krav til rommene hun bor på når hun er på hotell. Rommene skal være utstyrt med gullkraner, alle toalettsetene skal byttes ut før hun kommer, det skal være to DVD-spillere som kun spiller hennes musikkvideoer og både hennes og hundens badekar skal være fylt med mineralvann.

Britney Spears
Ryktene sier at opptil flere hoteller har svartelistet Britney Spears. Og kanskje ikke uten grunn? En tidligere livvakt har fortalt at hun en gang ødela hele hotellrommet etter en fest - bare dager etter at hun hadde fullført et rehab-program. I 2004 skal hun ha krevd at One Devonshire Gardens i Glasgow kansellerte alle andre reservasjoner i de dagene hun var der. De skal ha gjort som hun ba om.

Nicole Kidman
Den Oscar-belønnede skuespilleren er også en ekte diva. Tidligere personale ved Four Seasons Chicago forteller at hun en gang sendte et italiensk, rosa teppe før et 12-timersbesøk, som hun krevde å ha på rommet. Videre leverte hun flere ark som forklarte i detalj hvordan sengen skulle være redd opp. Likevel dukket stjernen aldri opp. Staben ved Dorchester i London forteller at hun en gang krevde at alle lyspærene ble byttet ut.

Courtney Love
Da Courtney Love skulle feire sin 43-årsdag for to år siden, tok hun inn på Convent Garden Hotel i London. Her ødela hun hele rommet.

- Rommet så ut som om et vilt dyr hadde vært løst der inne, skal en kilde ha sagt.

Keith Moon
The Who-trommisen skapte ofte trøbbel når han bodde på hotell. Den verste episoden var da han sprengte en dynamitt på badet. Grunnen? Han hadde fått beskjed om å dempe bråket fra en kassettspiller, og ville vise hotelledelsen forskjellen på bråk og The Who.

Les flere om flere uønskede gjester på Concierge.com og ABC News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.