De verste stjerneoperasjonene

Skjønnhetsgalskapen i Hollywood kjenner ingen grenser. Se de groteske resultatene.

20.10.06 11:32

(SIDE2): Lille speil på veggen der...

Fra gamle helter som Barry Manilow og George Hamilton til unge kvinner som Jodie Marsh og Tara Reid - de har en ting til felles:

Alle har lagt seg under kniven for å fikse på utseendet.

BILDESPESIAL NEDERST: Se de 30 verste tilfellene!

Desperate stjerner
På fester og sammenkomster i Hollywood og andre jetset-byer, er det viktigste å se og bli sett. Mest det siste. Foran store begivenheter som Oscar-gallaen, har de hotteste kirurgene i Los Angeles enorm pågang fra stjerner som trenger en liten oppussing.

For enkelte har det blitt en besettelse - eksmodellen Janice Dickinson (51), blant annet kjent som programleder i amerikanske Top Model, fikk en gang sprøytet inn botox under TV-innspilling.

- Jeg hadde ikke tid til å gå til legen, så da fikk han komme til meg, poengterer hun.

Måtte reparere puppe-operasjon
På spørsmål om hun skal ha flere operasjoner, sier Janice: - Jeg tror jeg har fått nok, i denne omgang...

Unge og vakre Tara Reid fikset brystene for to år siden, og fortalte denne uken at operasjonen var svært mislykket. Inngrepet ble beskrevet som «slakting» av puppene hennes, og hun har måttet gjennomgå en rekke nye operasjoner for å rette opp skadene.

Freakshow?
Den britiske Big Brother-deltakeren og musikeren Pete Burns er også et skremmende eksempel på hvor groteskt resultatet kan bli. Men selv om både nesen, haken og leppene (!) er operert til det ugjenkjennelige, klarer ikke Burns å skjule det faktum at han er en mann. For midt på halsen stikker adamseplet ut...

Alle som har levd en gang på 80-tallet, husker klisjesåpen «Dynastiet» som hadde sin seiersgang på NRK. Og heksa sjøl, Joan Collins, ble raskt et sexsymbol.

I dag bærer ikke ansiktet hennes preg av at hun er 73 (!) år gammel. Men kalkunskinnet på halsen avslører henne.

Evig glis
Joan Collins sin motspiller i serien, 64-åringen Linda Evans (som vi husker best som Crystal), har fått strammet inn maska så kraftig at hun for all ettertid vil gå rundt med et flir som til forveksling likner «The Joker» i Batman-filmene.

Men Hollywoods fremste eksempel på katastrofale inngrep (blant kvinner vel å merke), er uten tvil moteskaperen Donatella Versace. Hun har blåst leppene til det ugjenkjennelige, og nesa har kollapset etter et utall operasjoner.

Snart går hun vel Michael Jackson i næringa...

I bildespesialen nederst har vi samlet noen av de verste «kjendisofrene» for plastikkirurgien. Og lurer du på hvor gamle stjernene egentlig er, gir vi deg full oversikt i tabellen under.

Joan Collins (73), LaToya Jackson (50), Michael Jackson (48), Jodie Marsh (28), Mickey Rourke (50), Pete Burns (47), Courtney Love (42), Donatella Versace (51), Katie «Jordan» Price (28), Janice Dickinson (51), Cher (60), Pamela Anderson (39), Victoria Beckham (32), Tori Spelling (33), Tara Reid (30), Priscilla Presley (61), Melanie Griffith (49), Ivana Trump (57), Teri Hatcher (42), Liza Minelli (60), Linda Evans (64), Farah Fawcett (59), Tom Jones (66), Barry Manilow (63), Rod Stewart (61), George Hamilton (67), Joan Collins (73), Elizabeth Taylor (74), Faye Dunaway (65), Burt Reynolds (70), Jocelyn Wildenstein (ukjent), Cliff Richard (66)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.