RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De verste virusene i 2003

Sist oppdatert:
Den store virusoversikten. Hva var den hissigste ormen? Hvilket virus infiserte flest? Se listen her.

Panda Software har laget en liste over de tolv virusene som gjorde seg mest bemerket i 2003. Her er listen:

Det mest ødeleggende viruset: Det er to grunner til at Bugbear.B vinner denne tvilsomme prisen. For det første er dette viruset som er mest spredt i 2003, og som dermed har gjort mest skade hos brukere rundt om i verden. For det andre er det utviklet for å stoppe mange antivirus- og brannmurprogrammer, og gjør dermed PC-en forsvarsløs mot framtidige angrep fra virus og hackere.

Det mest effektive viruset: SQLSlammer er vanskelig å slå i denne kategorien. Denne ondsinnede koden som angriper SQL-servere, klarte å stoppe store deler av internett på bare et par timer, noe som påvirket millioner av brukere.

Det mest vedvarende viruset: Klez.I vinner lett. Selv om viruset dukket opp første gang allerede i april 2002, ligger det fortsatt høyt på de månedlige rankinglistene. Viruset utnytter en svakhet i Internet Explorer, så det er på tide å laste ned patchen, dere der ute!

Det smarteste viruset: Her stikker Gibe.C seg ut. Den som skrev denne ormen utviklet en HTML-e-post som utga seg for å være fra Microsoft. Mange ble overbevist av teksten at e-posten de mottok – som inneholdt viruset – egentlig inneholdt en sikkerhetspatch fra selskapet.

Det mest irriterende viruset: Utnevnelsen går til Blasert, som infiserer PC-er ved å utnytte RPC DCOM-svakheten som mange versjoner av Windows har. På grunn av en feil i selve viruskoden fikk Blaster mange infiserte PC-er til å restarte om og om igjen. Fordi Blaster ble så utbredt, var det mange PC-er som til stadighet ble reinfisert, selv etter at de allerede hadde fjernet viruset.

Det slueste viruset: Nachi A. utga seg for å være en slags Robin Hood, galloperende til redning av PC-er rammet av Blaster. Og viruset gjorde faktisk det. Nachi A. fjernet Blaster og reparerte til og med sårbarheten som Blaster utnyttet. Men intet godt kommer uten baktanker, og Nachi A. utnyttet i stedet WebDAV-sårbarheten, som gjorde at alle mulige typer koder kunne kjøres på PC-en.

Det mest opportunistiske viruset: Ganda.A, som like etter utbruddet av krigen i Irak utga seg for å ha satellittbilder av landet som vedlegg.

De kjappeste virusene: 2003 så to av de raskeste virusene i PC-ens historie. SQL Slammer og Sobig F. Sobig ble designet som en høyeffektiv masse-e-post-utsender, og spredte seg fra en håndfull PC-er til å nå verden over i millioner av e-poster på bare noen få timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere