RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De verste virusene i 2004

Sist oppdatert:
Vi har sett virusskribenter slå seg sammen med spammere, cyberkrig og virus som Sasser og Mydoom har plaget pc-brukere over hele verden. Her er de verste virusene i 2004.

Det er sikkerhetsselskapet Panda Software som kommer med oversikten over de verste virusene og ormene vi så i året som snart ligger bak oss.

Slik unngår du virus.

2004 brakte problemer som Sasser og Mydoom, og cyberkrigen mellom plageåndene Bagle og Netsky.

Her er listen over verstingene:

Det mest skadelige:
Det er ingen tvil om at Sasser var det verste viruset i 2004 når det gjaldt å spre skade. Ikke bare var viruset ansvarlig for et av de verste virusangrepene vi har sett så langt, men det var nesten umulig for smittede pc-er å bli kvitt Sasser.

Pc-er ble gjort ubrukelige på grunn av de stadige restartene viruset forårsaket, men som en liten trøst er i det minste skaperen av Sasser pågrepet.

Det mest sofistikerte:
Ikke noe enkelt valg ifølge Panda, men sikkerhetsselskapet har pekt ut Noomy.A, en orm som lager infiserte nettsider og sender meldinger gjennom chattekanaler som om den var en vanlig bruker.

Ormen har ikke lagt spesielt mange problemer på folks pc-er, men dette er en teknisk svært kompleks orm.

Det mest pratesyke:
Et enkelt valg, ettersom det bare finnes ett av det. Amus.A, en ondsinnet kode fra Tyrkia bruker talemotoren i Windows XP for å fortelle deg at du er smittet.

Det mest musikalske:
Ikke bare én, men flere av Netsky-variantene tar denne prisen. Ormene sender ut en merkelig melodi i tre timer etter de har infisert en pc.

Det blygeste:
Prisen går til en variant av Bagle-ormen, som sender seg selv ut i en passordbeskyttet zip-fil for å hindre antivirusprogrammer i å skanne dem når de infiserer en pc.

Det mest opportunistiske:
Zafi.D er en orm som herjet verdens pc-er for kun kort tid siden. Designet for å imitere en julehilsen og på den måten unytte høytiden, sprer denne ormen seg i meldinger på flere språk.

Det mest smussige:
Porno har ikke stått høyt på listen over triks som skal lure deg til å installere virus på pc-en din, men det finnes unntak. Ett av disse er Tasin.C, som laster ned et erotisk bilde av en berømt spansk skjønnhet.

Det mest schizofrene:
Bereb.C brukte hele 442 ulike navn for å spre seg rundt via fildelingstjenester. Antakelig kan ikke engang virusskribenten som lagde viruset huske hva det opprinnelige navnet er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere