Gå til sidens hovedinnhold

De villeste sexmytene

Vagina med tenner og symaskiner som gjorde kvinner lesbiske. Her er sexmytene som definitivt ikke stemmer.

(SIDE2:) I dag er sex en naturlig del av hverdagen, og ingen skammer seg lenger over å innrømme at de har sex. Mediene skriver om sex daglig og publikum sluker stoffet - blant annet har du klikket deg inn i denne saken.

Slik har det ikke alltid vært. Tidligere ble sex forbundet med noe stygt og skammelig. Da fikk man heller ikke så mye informasjon om temaet som man gjør i dag. Derfor sirkulerte det mange myter om sex som slett ikke stemmer.

MSNBC har samlet noen av de verste:

Kvinner klarer ikke være menn
Aristoteles fortalte at kvinner er infertile menn. Grunnen til at hun er kvinne, er at hun ikke er i stand til å produsere sæd, på grunn av sin kalde natur.

I den greske mytologien mente man at kvinnekroppen besto av mange hemmeligheter, og at det derfor var en risiko for mannen å ha sex med henne. En av mytene sa at en kvinnes vagina har tenner.

Mennene har også vært offer for sexmyter. Middelaldertenkeren Hildegard von Bingen hevdet at mannens sæd var giftig.

Farlig onani
På 1800-tallet fikk stadig flere øynene opp for kvinnens klitoris. Men mange stilte seg også kritiske til dette. I 1840 ble det gitt ut håndbøker som blant annet sa at kvinner ikke skulle få erfaringer med stimulering av klitoris, og hvis de gjorde det utsatte de seg for skader.

Onani var også noe som folk følte seg usikre på. Man trodde blant annet at onani i ungdommen var grunnen til at kvinner kom i overgangsalderen. De så derfor på overgangsalderen som et bevis på at kvinnen hadde onanert tidligere i livet. Kvinner fikk også høre at de ville få mindre pupper hvis de onanerte.

Anbefalte kokain
I en periode mente leger at symaskiner ville gjør alle kvinner lesbiske. Grunnen var at enkelte symaskiner med to pedaler, krevde en bevegelse med lårene som kunne gi kvinner orgasme.

Den tyske legen Wilhelm Fliess hevdet i 1897 at det var en forbindelse mellom nesa og kjønnsorganet. Problemer med det ene organet, ville derfor automatisk føre til problemer i det andre. Sammen med Sigmund Freud fant han ut at løsningen var å sniffe kokain. Da fungerte både nesa og kjønnsorganet optimalt.

Ikke bedre nå
Selv om vi i dag har innsett at vaginaen ikke har tenner, finnes det fortsatt sexmyter. Blant ungdom er det fremdeles mange som tror at man kan ikke bli gravid første gang man har samleie og at penis slutter å vokse dersom man onanerer for mye.

LES OGSÅ: Ungdommens sexmyter

Impotens er også et tema det sirkulerer flere myter om. Ikke alle er sanne.

LES OGSÅ: Slår hull på 5 sexmyter

Mange er også usikre på temaer om antall sexpartnere og orgasme.

LES OGSÅ: Har du et normalt sexliv?

Og du må aldri finne på å tro på at filmsex er virkelig. Der skjer det nemlig mye som ikke nødvendigvis gjenspeiler virkeligheten.

LES OGSÅ: Sexmytene fra Hollywood

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget