Debuterer på Slottet

Foto: LEIF R JANSSON (AP)

Daniel Westling er offisielt en del av den svenske kongefamilien og det forplikter.

10.03.09 10:32

(SIDE2): I februar ble det kjent at kronprinsesse Victoria (31) og Daniel Westling (35) har forlovet seg, og deres forhold ble annonsert offentlig i Sverige.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Til tross for at de lenge har vært et par, markerer en slik offentliggjøring et skille. Nå som Westling offisielt er en del av Sveriges mest omtalte familie har han også fått en del nye arbeidsoppgaver.

Første middag sammen
Det kan kanskje være greit siden hans kommende svigerfar allerede har bedt ham slutte i jobben han har hatt fram til forlovelsen ble kjent.

Nå er det representasjon som gjelder, og allerede førstkommende torsdag får vi se Daniel Westling på en offisiell sammenkomst i kongefamilien, skriver Expressen.

Da markeres nemlig Victorias navnedag, og det er en stor begivenhet i vårt naboland.

- Daniel Westling er med i borggården og på den offisielle middagen om kvelden, sier informasjonsansvarlig ved det svenske slottet, Nina Eldh til avisen.

Kjærester i syv år
Den egentlige debuten som en del av kongefamilien kom som kjent da forlovelsen ble annonsert, men at Victoria nå endelig får ta med sin store kjærlighet på de offisielle markeringene får mye oppmerksomhet.

Ifølge Expressen synes den svenske kongen at dette er for tidlig, men datteren skal ha vært av en helt annen oppfatning. Hun måtte som kjent vente i syv år før hun fikk forlove seg, så kanskje tålmodigheten har tatt slutt.

Hvem betaler
Det kongelige bryllupet som er satt til 2010 blir selvsagt storslått, men kostnadene ved det har skapt debatt i Sverige. Både politikere og menigmann krangler om hvem som skal ta regningen.

Les mer her: Pappa betaler?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.